Boşanma davası nasıl açılır sorusu sıkça sorulan soruların başında gelmektedir. Boşanma davası açılması için özenle hazırlanmış iyi bir dilekçe ile başlayabilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki adliyeye giderek aile mahkemesine dilekçenizi sunarak davanızın harç ve masraflarını yatırarak davanızı açabilirsiniz.

Ayrıca Avukatın boşanma davasında istifa etmesi, azledilmesi veya dosyayı incelememiş olması sebebiyle yargılama başka bir güne bırakılamaz. Ancak, dosyanın incelenmemiş olması geçerli bir özre dayanıyorsa, hakim bir defaya mahsus olmak üzere, kısa bir süre verebilir. Verilen süre sonunda, dosya incelenmemiş olsa bile davaya devam olunur.

Anlaşmalı boşanma davaları adından ve telefuzundanda belli olduğu gibi tarafların her konuda anlaşmış olmaları sartı bulunmaktadır. Anlaştıkları konularıda bir protokole bağlanması gerekmektedir.

Anlaşmalı boşanma bir Aile mahkemelerine intikal eden anlaşmalı boşanma istemlerine ek olarak dilekçe tarafları, boşanmanın mali sonuçlarına ilişkin protokol düzenleyebilirler. Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Davaya bakmakla Aile Mahkemesi görevlidir.


https://ilkayuyarkaba.av.tr