wmaraci reklam

Google Analytics tarafından kandırılıyor muyuz?

23 Mesajlar 2.860 Okunma
smmexpress

doktor doktor Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 12 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Çok ilginç. Arkadaşı neredeyse afaroz edecekler :) Buradaki eleştiriler üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi olmuş. Arkadaş yapıcı eleştirileri istemiş daha fazlan geliştirebilmek için. Reklam konusuna gelince uyduruk sitelerini bilen imzasında link olarak verip farklı şekilde reklamını yapmaya çalışan kişiler var iken bırakın bu girişimci arkadaşımız tanıtımını yapsın :) Başarılar dilerim, foruma hoş geldin.
EchoDizayn rephole yorumcu

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
Google'dan daha iyi sayac yaptim deseydiniz sorun yoktu ama kandirilmak felan olmamis. Size yapilan elestiriler de bunu vurguluyor zaten. Sisteminiz takdiri hak ediyor ben de ekledim hatta siteme. Bir de hala analytics'in nasil hata yaptigini tam anlayamadim ben. Sizin sisteminizle analytics arasindaki farki anlayamadim.
rephole

kişi bu mesajı beğendi.

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri

rephole rephole WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım ve Veri Tabanı Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 18 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Şahsen bende uzun zamandır Analytics Gerçek Zamanlı Ve Amung dan muzdaribim birisinde anlık online kişi sayısı 1.000 gösterirken diğerine girip kontrol ediyorum 800 kerde gözüküyor arada 200 kişilik bir fark var bu azımsanacak bir fark değil.

Gerçekten bu ihtiyacı ben de hissettim. Amung.us ile Google Analytics Real-Time'ı ilk kullandığımda; Amung (158 Online), Google (96 Online) gibi sonuçlarla karşılaşınca yaptığım yorumu duysanız hayret edersiniz: "Google daha seçici, daha özenli davranıyor olmalı". Gerçekte olan ise, birisi son 9 dakika; diğeri ise son 6 dakika...

Ayrıca reklam kokan hareketler denmiş Devasa şirketler bile yeni bir ürün çıkarırken rakip firmanın eksiklerini reklamlarına koyarak ordan vurmaya çalışıyorlar siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Samsung İphone 5 çıktığında İphone 5 ile dalga geçen bir reklam yayınlayıp S3 reklamı yapmıştı keza bunun gibi onlarca örnek verilebilir bundan daha doğal ne olabilirki.Siz bir sistem geliştiriyorsunuz ve rakiplerinizin açıklarını kapatarak bunu yapıyorsunuz bunun reklamını tabiki rakiplerin açıklarını dile getirerek yapıcaksınız yoksa tutunamazsınız piyasada.

İşin garibi, ortada ticari bir faaliyet yok; tamamen imza toplama kampanyası gibi bir olay.

Arkadaşın sistemine gelecek olursak öncelikle siteyi görsellik açısından geliştirmenizi öneririm daha sonra 24 saatlik online sayıları takip edebilmemiz için Amung daki gibi özel bir kullanıcı sayfası oluşturmanızı öneririm.

Şu anda veritabanı optimizasyonları üzerine çalışıyorum. Saniyede 500-1500 arası request geliyor ve saatte milyonlarca satır ekleniyor. Belki konsol ile incelemişsinizdir, ping süreleri 80ms-200ms arasında gidip geliyor. Teknik olarak yapının stabilizasyonu oturduğu takdirde, elbette ilk iş raporlamalar olacak. Bu konuda pek emin değildim; ancak teşekkür ediyorum, talep olduğu gördüğüm için biraz daha hassasiyet göstereceğim.


İnş hedeflediğiniz noktaya gelirsiniz önünüzde uzun ve zorlu bir yol var yapılan haksız ve yersiz eleştirileri kafaya takmayın o eleştrilerden daha fazla güç almanız gerek bu sayede güzel yerelere gelebilirsiniz.


Elbette olumsuz yorum yapan arkadaşlar olacaktır, oldu da. Üstelik haklı oldukları yanlar da mevcut; fakat keşke teknik olarak bilgi sahibi olsunlar veya olmasınlar hazırlanmış olan şu sisteme harcanan emeği bir kere düşünselerdi. Çünkü eleştiriden ziyade; şevk kırıcı, heves kırıcı yorumlar var. Burada 1-2 günlük bir uğraştan bahis etmiyoruz. Yarung projesi için 18 tam günlük bir çalışma mevcut. Düşünsenize aynı anda binlerce request var ve emin olun bunların kontrollü olarak depolanması ve raporlanması sanıldığı kadar kolay değil. Söz konusu Javascript olduğunda, cross-browser kontrolleri vs. iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor bazen.


Google'dan daha iyi sayac yaptim deseydiniz sorun yoktu ama kandirilmak felan olmamis. Size yapilan elestiriler de bunu vurguluyor zaten. Sisteminiz takdiri hak ediyor ben de ekledim hatta siteme. Bir de hala analytics'in nasil hata yaptigini tam anlayamadim ben. Sizin sisteminizle analytics arasindaki farki anlayamadim.

Olayı anlamadığınızı söylüyorsunuz, anlamadığınız olay hakkında eleştiri yapıyorsunuz. Son kez kısaca tekrar özet geçeyim:

Google Analytics belirli periyottaki raporlamalar konusunda çok iyi, hatta en iyisi; ancak "Gerçek Zamanlı" sekmesindeki bölümü, insanların düşündüğü veya düşünülmesi sağlandığı şekilde gerçek zamanlı değil. Teknik olarak incelediğimde bu raporlamayı mümkün kılacak bir yapıda olmadığı ile karşılaştım. Ortada 6-9 dakikalık bir zaman aşımı var. Gösterdiği kişiler aslında son 6-9 dakika içerisinde sayfanızı görüntüleyen kişiler. Sandığınız gibi giren/çıkan kullanıcıyı göstermiyor. Sadece zamanı dolan kişi, grafiklerde animasyonlu olarak çıkartılıyor ve göz boyanıyor. "Gerçek Zamanlı" değil, "Son 9 Dakika" olsa daha iyi olur; fakat dikkat çekmez, o ayrı bir boyut.

Amung.us'tan bahsetmek bile istemiyorum. Kuruluş amacı bu? Ben dahi yıllarca bu servislerin gerçek zamanlı ziyaretçi bilgisini verdiğini sanıyordum. Siz doğal karşılayabilirsiniz; ancak ben yetkin bir yazılımcı olarak bunu doğal karşıla(ya)madım.


Çok ilginç. Arkadaşı neredeyse afaroz edecekler Buradaki eleştiriler üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi olmuş. Arkadaş yapıcı eleştirileri istemiş daha fazlan geliştirebilmek için. Reklam konusuna gelince uyduruk sitelerini bilen imzasında link olarak verip farklı şekilde reklamını yapmaya çalışan kişiler var iken bırakın bu girişimci arkadaşımız tanıtımını yapsın Başarılar dilerim, foruma hoş geldin.

Daha önce bir yorumumda da belirtmiştim. İnsanlar faydalansın diye geliştirdiğim bir projede, kullanıcılara söz hakkı vermemek olmazdı. Bunu sağlarken bu tip geri bildirimler de alacağımı biliyordum ne yazık ki.

Samimi olduğum bir iş arkadaşıma konuyu okuttum. :) Şaşırdı, gerçekten şaşırdı; çünkü o ne kadar uğraştığımı biliyordu. Herkes teknik olarak bilmek zorunda değil; fakat aklımdan geçen: "Belki de bizi sadece teknik yapısı büyülüyor, belki de abartılacak kadar faideli bir girişim değil?" düşüncesi, lisan-ı hal ile dışarı vurunca arkadaşım teselli etmeye başladı :) Şunu içtenlikle söyleyebilirim ki, sizlerin bu güzel yorumları arkadaşımın tesellisinden çok daha iyi geldi. Yorumların devamını bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

Bu arada, hoşbulduk :)
yorumcu

kişi bu mesajı beğendi.

O kadar uğraştık, bir beğen istersen?
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al