Hocam tabiri caizse eşeğini sağlam kazığa bağlıyacaksın. İlla herşey Google ve Amung değilki liveinternet.ru var hadi onuda geçtim kodlamasını yapman 10 dakikanı almaz.
Neyse görüşüme gelirse sistem güzel fakat tanıtımı daha farklı olabilir. Hem yaptığınız tanıtıma göre wmaraci.com desteğiylede geliştirebilirdiniz. Bu tür yazılar akılda kötü şüphe uyandırır ki daha yeni üyesiniz ortamı ve gelişen olayların farkında değilsin galiba. Sistemden beklentini alabilirsin inşallah.
Profesyonel iş dünyasına yıllardır hakimim (
Necati Özal); ancak haklısınız ki şu anda bu platform sosyal bir yapı ve elbette rahatlıkla farkediliyor yabancı olduğum. Yanlış anlaşılmalardan dolayı hepinizden özür diliyorum; gerçekten amacımın reklam olmadığına yürekten inanmanızı temenni ediyorum.
Sadece yorum yazmış olmak için yazan üyelerin bulunduğu diğer webmaster forumlarına yazmadım. WMAracı'nın benim için ayrıcalığı; bilinçli yazılımcıların, geliştiricilerin olmasıydı. Üye olmamam, takip etmediğim anlamına gelmiyor :)
Fakat konuyu açıkladığım ve aradaki farkları belirttiğim halde "reklam kokan hareketler" temelinden ileriye gidemeyen yorumlara üzüldüm. Olaya reklam değil de aradaki farkların ve kandırıldığımız gerçeğini görmek için bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi görebilirsiniz.
Ayrıca bunu bir Türk değil de, başkası yapacak olsaydı; "Şu Google'a bak, gerçekten böyleymiş" diyeceğinize eminim. "liveinternet.ru" örneğini sunan arkadaş, sanırım Ruslar'ın bizlerden daha iyi iş başarabileceğine inanıyor. Bir çok uluslararası projeye katıldım, bir çok banka ile çalıştım; ancak unutmayın Türk'ler kadar iyisi yok. Bunu ben söylemedim, genelde takdiri zor duyacağınız bir İngiliz firmasından işittim. O yüzden hala sizden birşeyler daha katmanızı bekliyorum. Biraz daha eleştirmenizi, ekleyeceğiniz var ise benimle paylaşmanızı. :)
Neyse görüşüme gelirse sistem güzel fakat tanıtımı daha farklı olabilir. Hem yaptığınız tanıtıma göre wmaraci.com desteğiylede geliştirebilirdiniz. Bu tür yazılar akılda kötü şüphe uyandırır ki daha yeni üyesiniz ortamı ve gelişen olayların farkında değilsin galiba. Sistemden beklentini alabilirsin inşallah.
Artık siteye girmenize gerek yok, sadece bu yazıyor çünkü :)
"Site sahipleri, çevrimiçi kullanıcı sayısını öğrenmek istediğinde akıllarına ilk Google Analytics veya Amung.us gelir; ancak sanılanın aksine mevcut servislerin hiçbiri gerçek zamanlı değildir ve hepsi birkaç dakikalık zaman aşımına sahiptir. Kullanıcılar sayfayı/siteyi terkettikleri takdirde dahi bu süre boyunca çevrimiçi varsayılırlar. Aynı zamanda 6-9 dakikadan daha uzun sürede sayfada/sitede bulunanlar ise çevrimdışı sayılır ve toplam rakamdan çıkartılır.
Bu yüzden mevcut servisler ile gerçek çevrimiçi kullanıcı sayısını asla elde elemezsiniz. Peki neden "Gerçek Zamanlı"?
Yarung ile diğer alternatiflerinin aksine gerçek rakamları elde edersiniz. Çünkü Yarung'un mimarisinde zaman aşımı mantığı yerine, yeni nesil teknolojiler tercih edilmiş ve çok daha farklı opsiyonlar sunulmuştur. Yarung ile sayfayı/siteyi açan kullanıcılar anında çevrimiçi kullanıcı sayısına eklenir, sayfayı/siteyi terk edenler ise çevrimiçi kullanıcı sayısından çıkartılır. Yarung, sayfa/site ilk açıldığında kullanıcının aktif olduğuna dair bir ping gönderir; sayfada bir dakikadan fazla kalındığı takdirde ise kullanıcının durumunu beklemeye alınır. Sayfa/site terk edildiğinde ping gönderimi durur ve birkaç saniye içerisinde kullanıcı çevrimdışı sayılır. Tüm bu akış neticesinde, ziyaretçilerdeki widgetlar da belirli periyorlarla otomatik olarak güncellenir."
Kaynak: yarung.com