SOHBET

Türk Dil Kurumunun verilerine göre Sanal Sohbet olarak adlandırılan Chat gerçek zamanlı mesajlaşmaya verilen addır. İnternet ortamında mesajlaşmak, yazışmak, konuşmanın iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Bir alıcıya mesaj atarsınız ve mesaj attığınız kişi internete giriş yaptığı zaman okuyabilmesidir. Bu gerçek zamanlı bir mesajlaşma değildir. Eğer mesaj attığınız zaman karşıdaki kişi mesajı göndermenizden sonra hemen okuma şansına sahipse bu durum gerçek zamanlı mesajlaşmadır. Chatter yani lakırdı anlamına gelen kısaltması olarak jargonumuza giren Chat kelimesi ülkemizde sohbet etmenin diğer bir adıdır. Ülkemizde internete giren kişiler anlık mesajlaşabilmek, muhabbet edebilmek için bu amaçla kurulmuş internet sitelerini sıklıkla ziyaret etmektedir. Ziyaret edilen bu sitelerde tanışan veya hiç tanışmamış kişiler birbirleri ile muhabbet edebilmektedir.

CHAT

Chat kelimesinin etimolojisine baktığımız zaman lakırdı anlamına geldiğini söylemiştik. Chatleşmek ise lakırdılaşma anlamına gelir. İnsanların en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de sohbet edebilmek, muhabbet edebilmektir. Bu amaç doğrultusunda açılmış olan sohbet siteleri sanal ortamda gerçek zamanlı olarak gerçek kişilerle konuşulmasına imkan sağlamıştır.

SOHBET ODALARI

Kimileri tarafından sohbet siteleri olarak bilinse de kimileri tarafından özüne uygun bir şekilde Sohbet Odaları olarak adlandırılmaktadır. Girdiğiniz bu sitelerde rumuz aldıktan sonra kendinize uygun gördüğünüz bir odada başka insanlarla muhabbet edebilir, sağlam dostlukların oluşmasına zemin hazırlayabilirsiniz. Bu nedenle ilk günden beri sürekli ilgi gören aplikasyonlar internetin bel kemiklerinden biridir.

CHAT ODALARI

İnternet ortamında gerçek zamanlı olarak lakırdı yapabilmek için açılan sohbet üzerine kurulu sitelere giriş yaptıktan sonra sizin istek, zevk, arayışlarınıza göre oluşturulmuş sohbet odaları bulunmaktadır. Bu odalardan birine giriş yaparak o alanda sizinle aynı duygu ve düşüncelere sahip kişilerle muhabbet edebilirsiniz. Bu muhabbetler siz ne kadar ilgi gösterirseniz o kadar uzun süreli ve daha sağlıklı bir yapıda olacaktır. Örneğin tuttuğunuz takıma göre ya da oynamak istediğiniz bilgi yarışmasına göre ya da oturduğunuz şehre göre oluşturulmuş olan Chat Odaları içerisinde sizinle ortak noktaları olan insanları daha kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aplikasyona bağlanmak olacaktır.

https://www.sohbetler.com