Merhaba arkadaşlar,
Kitap sever arkadaşların mutlaka bakması gereken bir hizmeti sizlerle paylaşıyorum.



Sabahları Twitter’da, Facebook’ta zaman geçirmek yerine bir kitaptan birkaç satır okumayı tercih edenler için dikkat çeken bir servis var.

E-posta kutunuza her gün 5 dakikada okuyabileceğiniz, hikaye ve roman pasajlarından gönderen online servis, açılalı henüz bir hafta oldu. 1 Aralık’ta ilk gönderimini tamamlamış olan bu sosyal girişim, ilk haftasında 5000’den fazla yeni abone kazanmış.

Kendini “memlekette okumaya zaman bulamama, ne okuyacağını bilememe gibi sorunları çözmeye ve Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını artırma odaklı” olarak tanıtan girişim hafta sonlarını da şiir ve edebiyat dergilerine ayırıyor. IFTTT gibi araçlarda ‘biryudumkitap e-postam geldiğinde bunu Pocket’e aktar’ gibi tarifler bile hazırlanan biryudumkitap.com’un yakında mobil uygulamasının geleceğini de belirtelim.

Ülkemizde sosyal girişimleri görmek güzel. Umarız çizgilerini bozmadan devam ederler. Siz de buraya tıklayarak adınızı ve e-postanızı bırakıp üye olabilirsiniz.


Aralık ayından beri ben bu sisteme aboneyim her sabah mailim gelir okurum. Zaman zaman o kısacık metinden öyle etkileniyorsunuz ki gidip o kitabı satın alıyorsunuz.

İşte böyle güzel bir hizmet sizlerinde bakmanızı tavsiye ederim.

Site adresi: http://biryudumkitap.com