lostyazilim

Profesyonellere İnat Amatör Çekimlerim

45 Mesajlar 14.141 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Sezgin Sezgin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek 1
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** V**
  • Mesajlar 99
  • Beğeniler 7 / 62
  • Ticaret 0, (%0)

USglm adlı üyeden alıntı

Güzel soru kimse sormamıştı henüz :)

Profesyonel makineler ile güzel resimler çekilebilir onların ayrı bir özellikleri var. Fakat sadece Profesyonel makineler ile güzel resim çekilir denmesini istemediğimden böyle bir şey yazdım.

Peki sizce Resimler nasıl bayağı bir Amatöre göre ? Siz yani fotoğraflarlar uğraşıyorsunuz bildiğim kadarıyla.

Ben çekimlerinizi beğendim :)
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

HasanEksi HasanEksi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bursa
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 608
  • Beğeniler 85 / 113
  • Ticaret 5, (%100)
Gayet iyi :) zamanla daha da ileriye gidersin İnşallah...
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

anilgzl anilgzl Mobilya Dekorasyon Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mobilya Dekorasyon
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 1305
  • Beğeniler 148 / 341
  • Ticaret 33, (%100)
En son ki çiçek fotoğraflarını Microsoft görürse, Windows 9 çıkarsa "Örnek resimlerim"de kullanabilir :D
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

"...bir daha gel, gel samsundan..."

mustafabenli mustafabenli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 93
  • Ticaret 1, (%100)
16 megapixel kamera ve 5x optik zoom özelliğine göre gayet iyi bir iş çıkarmışsınız :)
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

mustafabenli adlı üyeden alıntı

16 megapixel kamera ve 5x optik zoom özelliğine göre gayet iyi bir iş çıkarmışsınız :)

Teşekkürler :)

39ekran 39ekran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İşletmeci
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 13 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
"profesyonellere inat" kelimeleri saygısızlık olmuş. profesyonel demek bu işten para kazanıyor olmak demektir. amatör ise bu işi aşkla, sevgiyle yapmak, bu işe gönül verip bu şekilde yapmanızdır. ayrıca "her profesyonel makinesi olan güzel fotoğraflar çekiyor" diye bir şey yok. elinize bizim stüdyomuzda kullandığımız 20 bin liralık makineyi de versem sonuç aynı olacaktır. makinenin ayarlarını ve işin inceliklerini bilmedikten sonra çekeceğiniz her fotoğraf kötü olacaktır ki profesyonel makine alan insanlar bunun hayal kırıklığını her zaman yaşıyorlar. kullandığınız makine ile fotoğraf sanatını yapmanız mümkün değil çünkü o tür kameralarda hiç bir ayarlama yapmanız mümkün değil. olayı olduğu gibi direkt alır ve yansıtır. fakat profesyonel fotoğraf makinelerinde duran bir objeyi farklı renklerde ve ışıklarda çekebilir, olaya kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
çektiğiniz fotoğrafları pek beğenmedim bu saydıklarıma bağlı olarak. eğer fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız elinizdeki fotoğraf makinesiyle açılar konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz ama profesyonel makinelerde vizörden baktığınız zaman çok farklı sonuçlar alırsınız. profesyonel bir makine aldığınızda sıfırdan başlarsınız. elinizdeki makineyle sanat eserleri çıkarmayı beklemeyin ki imzanızdan gördüğüm kadarıyla öyle bir ruh haliniz var.
fotoğrafın temeli ışıktır, kullandığınız makinenin ışık ayarları yoktur. haliyle sanat fotoğrafçılığı yapamazsınız bu şartlarda. bunları size karşı bir garezim olduğundan söylemiyorum ki zaten sizi tanımıyorum. büyük bir fotoğraf stüdyosunda ışıkçılıktan yetişip fotoğrafçılığa yükselen biri olarak söylüyorum. sizin çektikleriniz birer "anı"dır. orada olan şeye hiç bir kompozisyon eklemeyip, olduğu gibi alıp buraya koymuşsunuz çünkü.

bu devirde tabiata güvenip işe başladık; ondan mı böyle oldu acaba?

USglm USglm Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 1864
  • Beğeniler 601 / 364
  • Ticaret 24, (%100)

39ekran adlı üyeden alıntı

"profesyonellere inat" kelimeleri saygısızlık olmuş. profesyonel demek bu işten para kazanıyor olmak demektir. amatör ise bu işi aşkla, sevgiyle yapmak, bu işe gönül verip bu şekilde yapmanızdır. ayrıca "her profesyonel makinesi olan güzel fotoğraflar çekiyor" diye bir şey yok. elinize bizim stüdyomuzda kullandığımız 20 bin liralık makineyi de versem sonuç aynı olacaktır. makinenin ayarlarını ve işin inceliklerini bilmedikten sonra çekeceğiniz her fotoğraf kötü olacaktır ki profesyonel makine alan insanlar bunun hayal kırıklığını her zaman yaşıyorlar. kullandığınız makine ile fotoğraf sanatını yapmanız mümkün değil çünkü o tür kameralarda hiç bir ayarlama yapmanız mümkün değil. olayı olduğu gibi direkt alır ve yansıtır. fakat profesyonel fotoğraf makinelerinde duran bir objeyi farklı renklerde ve ışıklarda çekebilir, olaya kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
çektiğiniz fotoğrafları pek beğenmedim bu saydıklarıma bağlı olarak. eğer fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız elinizdeki fotoğraf makinesiyle açılar konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz ama profesyonel makinelerde vizörden baktığınız zaman çok farklı sonuçlar alırsınız. profesyonel bir makine aldığınızda sıfırdan başlarsınız. elinizdeki makineyle sanat eserleri çıkarmayı beklemeyin ki imzanızdan gördüğüm kadarıyla öyle bir ruh haliniz var.
fotoğrafın temeli ışıktır, kullandığınız makinenin ışık ayarları yoktur. haliyle sanat fotoğrafçılığı yapamazsınız bu şartlarda. bunları size karşı bir garezim olduğundan söylemiyorum ki zaten sizi tanımıyorum. büyük bir fotoğraf stüdyosunda ışıkçılıktan yetişip fotoğrafçılığa yükselen biri olarak söylüyorum. sizin çektikleriniz birer "anı"dır. orada olan şeye hiç bir kompozisyon eklemeyip, olduğu gibi alıp buraya koymuşsunuz çünkü.

Saygısızlıkla alakası yok. Orada esprili bir dil kullandım aslında. Her neyse dediklerine baktığımda biraz haklısınız. Profesyonel derken kastım o işten para kazananlar değil aslında Makineler demek istemiştim ama eklememişim o benim hatam kusura bakmayın.

Resmi beğenmediğinize bir şey diyemeyeceğim çünkü olumlu/olumsuz her türlü eleştiriyi görmek için koydum bu resimleri. Bu resimler dijital bir makine ile çekilmiş ani bir resimler hiç bir hazırlık vs yok.

Az da çok da olsa biliyorum fotoğrafçılıkla ilgili bazı terimleri. Ama siz de bilirsiniz ki bunları dijital makinede uygulamak mümkün değildir. Işık vs her şey Profesyonel makinelerde hayat bulacaktır.

Buraya sadece basit resimler ve ilgi çekici olsun diye bir başlık koydum. Eğer sizi kıracak bir yazı - söz de bulunduysam kusura bakmayın. Sanata ve sanatçılara saygım sonsuz.

AliUnal AliUnal aliunal.work Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam ben beğendim çok başarılı :)
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

Otomodo Otomodo Bursablog.Net Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 186
  • Beğeniler 34 / 29
  • Ticaret 1, (%100)
güzeller hepsi
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

Quiet Quiet Life or Death Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 29 / 65
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında güzel çekimler fakat daha fazla gezip görürsen ve pozları daha iyi yakalayabilirsen çok güzel olacağına inanıyorum.
Ayrıca son fotoğrafında çiçeği tam alsaydın daha güzel olurdu diye düşünüyorum :)
USglm

kişi bu mesajı beğendi.

Denemegen.blogspot.com.tr - "Korkacak bir şey yok, sadece deniyoruz."
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al