HasanEksi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bursa
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Gayet iyi :) zamanla daha da ileriye gidersin İnşallah...
1 kişi bu mesajı beğendi.
anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
En son ki çiçek fotoğraflarını Microsoft görürse, Windows 9 çıkarsa "Örnek resimlerim"de kullanabilir :D
"...bir daha gel, gel samsundan..."
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
16 megapixel kamera ve 5x optik zoom özelliğine göre gayet iyi bir iş çıkarmışsınız :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İşletmeci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
"profesyonellere inat" kelimeleri saygısızlık olmuş. profesyonel demek bu işten para kazanıyor olmak demektir. amatör ise bu işi aşkla, sevgiyle yapmak, bu işe gönül verip bu şekilde yapmanızdır. ayrıca "her profesyonel makinesi olan güzel fotoğraflar çekiyor" diye bir şey yok. elinize bizim stüdyomuzda kullandığımız 20 bin liralık makineyi de versem sonuç aynı olacaktır. makinenin ayarlarını ve işin inceliklerini bilmedikten sonra çekeceğiniz her fotoğraf kötü olacaktır ki profesyonel makine alan insanlar bunun hayal kırıklığını her zaman yaşıyorlar. kullandığınız makine ile fotoğraf sanatını yapmanız mümkün değil çünkü o tür kameralarda hiç bir ayarlama yapmanız mümkün değil. olayı olduğu gibi direkt alır ve yansıtır. fakat profesyonel fotoğraf makinelerinde duran bir objeyi farklı renklerde ve ışıklarda çekebilir, olaya kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
çektiğiniz fotoğrafları pek beğenmedim bu saydıklarıma bağlı olarak. eğer fotoğrafçılık yapmak istiyorsanız elinizdeki fotoğraf makinesiyle açılar konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz ama profesyonel makinelerde vizörden baktığınız zaman çok farklı sonuçlar alırsınız. profesyonel bir makine aldığınızda sıfırdan başlarsınız. elinizdeki makineyle sanat eserleri çıkarmayı beklemeyin ki imzanızdan gördüğüm kadarıyla öyle bir ruh haliniz var.
fotoğrafın temeli ışıktır, kullandığınız makinenin ışık ayarları yoktur. haliyle sanat fotoğrafçılığı yapamazsınız bu şartlarda. bunları size karşı bir garezim olduğundan söylemiyorum ki zaten sizi tanımıyorum. büyük bir fotoğraf stüdyosunda ışıkçılıktan yetişip fotoğrafçılığa yükselen biri olarak söylüyorum. sizin çektikleriniz birer "anı"dır. orada olan şeye hiç bir kompozisyon eklemeyip, olduğu gibi alıp buraya koymuşsunuz çünkü.
bu devirde tabiata güvenip işe başladık; ondan mı böyle oldu acaba?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
A** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam ben beğendim çok başarılı :)
Quiet
Life or Death
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında güzel çekimler fakat daha fazla gezip görürsen ve pozları daha iyi yakalayabilirsen çok güzel olacağına inanıyorum.
Ayrıca son fotoğrafında çiçeği tam alsaydın daha güzel olurdu diye düşünüyorum :)
Denemegen.blogspot.com.tr - "Korkacak bir şey yok, sadece deniyoruz."