Facebook, kullanıcılarına video arama yapmayı, zaman tüneli sayfalarına koyduğu bir “Ara” butonu ile hatırlatıyor.



İlk kez TechCrunch tarafından fark edilen bu buton, “Mesaj” butonunun hemen yanına yerleştirilmiş. “Sohbet” butonunun da yakında bir video kamera butonu ile yer değiştirebileceği düşünülüyor.

Facebook’tan bir sözcü butonun şimdilik yalnızca test aşamasına olduğu, zaman tünelinin kalıcı bir parçası haline gelip gelmeyeceğinin ise bilinmediğini söyledi. Test süresinde Facebook’un bilgisayar sürümünü kullanan üyeler özelliği deneyimleyebilecekler.

Facebook, popüler çevrimiçi sohbet servisi Skype’la yaklaşık bir yıl önce anlaşmış olsa da, özellik site üzerinden açıkça görülemiyordu. Google Hangouts ve eski Facebook başkanı Sean Parker tarafından geliştirilen Airtime gibi sosyal sohbet servislerinin kullanımı artınca, Facebook kendi bünyesinde barındırdığı bu özelliği öne çıkarma yoluna gitmiş olsa gerek.

Tabii bu Facebook’un “Ara” butonu ile ilk kez dans edişi değil. Profil sayfalarının önceki halinde de bulunuyordu bu özellik, ama ayarlar menüsünde, açılır menüde bulunduğundan pek göze çarpmıyordu.

Sizce Facebook “Ara” butonu ile kendi çevrimiçi video sohbet hizmetini öne çıkarmayı başarabilecek mi?

Kaynak: Teknolog