Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine pek vakit ayırmam ya da gerekmedikçe girmeyi gerekli görmem. Ancak son 1 aydır Facebook'un tadı tuzu sistematik olarak kalmadı. Bundan önce ergen/yetişkin ilişkisi içinde bir çok tartışma veya konu açıldığına şahit oldum. Bu konuda tadı tuzu kalmadığını dile getirenler de oldu. Benim çevremde veya arkadaşlık listemde benim düzeyimin altında davranış gösteren kişiler pek yok olduysa da gerekli işlemi yapmışımdır. Bu açıdan bir sıkıntım olmamıştır. Ancak bundan sonraki süreçte pek kullanmayı düşünmüyorum. Hatta girdiğimde de işkence gibi geliyor. Sürekli arkadaş çevresine bulaşmış virüslerden dolayı profile gelen otomatik virüs reklamları, Zaman tüneli gibi kişilerin istek ve görüşlerini dikkate almayıp dikte etmeye çalışan projeler, Facebook'un ani yükselmesinin ardından düşüşlerin de hızlı olacağını düşünmekteyim. Bir ara zayıflama virüs reklamları mevcuttu. O reklamları göre göre resmen zayıfladım. Şimdi ise ayakkabı firmalarına ait reklamlar sürekli geliyor. Bir iki kişiyle sınırlı olsaydı ilgili arkadaşları silmekle kurtulurdum. Ancak bir değil iki değil... Bu durumda teknik ekip hiç mi ilgili işlemleri takip etmiyor? Acaba başka ülkelerde de bu var mı yoksa yine ülkemize ait cinliklerden biri mi?
Kısacası Icq'yü zamanında nasıl bırakmış ve ihtiyaçlarıma cevap vermeyecek düzeye gelmiş ve o ihtiyaçlarım doğrultusunda başka Messenger gibi programlara yönelmişsem sanırım yine aynı süreç nüksedecek. Yine Dejavu mu!
- Siz de bu ve benzeri durumlardan rahatsız mısınız?
- Bu gibi rahatsız edici durumlardan kurtulma yolları arayıp buldunuz mu? Bulduysanız bunlar nelerdir?
- Yada sizde benim gibi girmemeye mi özen gösteriyorsunuz?