Facebook için ;
Merhabalar arkadaşlar biliyorsunuz ki artık Avrupa'da Türkiye facebook kullanımında 1. yeri almıştır.Yani facebooku Avrupa'da en çok üyesi ve en çok aktif kullanıcısı Türkiye'dir.Bu bilgileri size aktarırken facebooku gördüğüm kadarıyla çoğu kişi bilinçsiz kullanıyor.Facebook'ta profilinin,sayfanın ismini tescilleme yani kullanıcı adı alma özelliğini kullanımını henüz bilmeyenler var.
Bende sizlere yardımcı olmak amaçlı bu konuyu paylaşmak istedim.İsterseniz direk konuya gireyim.Facebook'ta kullanıcı adı almak aslında çok basittir.
Örnekle açıklayalım örneğin :
www.facebook.com/youtube adresi slash (/) tan sonrası youtube bu bir kullanıcı adıdır ve bunun aynısını kimse alamadığı için bu adres tescillenmiş sayılır.
Adres Tescilleme :
www.facebook.com/username
Bu facebook adresinden kendinize uygun adresi alabilirsiniz.Seçici olmalısınız çünkü kullanıcı adı sadece bir kere alma hakkınız var :)
Google Plus İçin ;
Facebook,twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi google plus'ta da kullanıcı adı alma özelliği var.Bende bu konudan bahsetmek istiyorum.Google plus artık kullanıcı adı alma özelliğini sundu.Ve şimdi size google plus ta kullanıcı adı nasıl alındığını göstercem.
Google Plus Kullanıcı Adı Almak İçin : http://gplus.to/ bu siteye girmelisiniz.Öncelikle google plus ta kullanıcı adı almak biraz zor.Çünkü alcağınız kullanıcı adı için bazı kurallar koyulmuş.
Sitede sağ tarafta görülen arama motoruna google plus ID nizi yani yukarıdaki görülen fotoğraftaki ID nizi kopyalayıp sağ taraftaki arama motoruna yapıştırın.Son olarak sol tarafta almak istediğiniz kullanıcı adını yazınız.
Örnek: "mkoakman"
Daha sonra add ye tıklamanız yeterli.Dikkatli olmalısınız türkçe karakter ve alınmış kullanıcı adlar için error hatası verir.
Not: Konu Tamamen bana aittir.Alıntı yapılmamıştır.Paylaşmak isterseniz kaynak belirtiniz.