lostyazilim

Twitterın Geleceği Hk.

25 Mesajlar 3.199 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MaMiFilm MaMiFilm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 55 / 139
  • Ticaret 0, (%0)
Facebook'un çöktüğünü iddia eden insanları görünce neye dayanarak bunu söylediklerini gerçekten merak ediyorum. Her geçen çeyrekte kullanıcı sayısını arttıran bir platform nasıl olur da çöküşe geçiyor. Adamlar daha geçen aylarda günlük bir milyar online kullanıcı sayısına ulaştılar. Aylık baktığımızda ise bu rakam 1.3 milyar seviyesinde. Ayrıca Facebook'un Çin, Rusya gibi ülkelerde yasak olduğunu düşündüğümüzde ve geriye kalan dünya nüfusunda internet kullanım oranları incelendiğinde ortaya devasa bir başarı çıkıyor. Hala kalkıp Facebook bitti çöküyor gibisinden laflar ediyorsunuz. Facebook ayrıca Twitter'a göre çok daha işlevsel bir sosyal ağdır. Gerek şirketler için gerekse normal kullanıcılar için çok daha fazla özellik sunuyor. Twitter'a baktığımızda ise genelde insanlar anlık duygularını ve görüşlerini paylaşmak için kullanıyorlar. Ancak Facebook'da öğrenciler sınıflarına özel gruplarda ders notu, ödev vs gibi paylaşımlarla iletişimde kalıyorlar. Sadece bunun için bile milyonlarca insan Facebook'u kullanıyor.

Twitter'ın çöküşüne gelecek olursak; Bence Twitter şu spam mesaj ve Tweet olayına el atmadığı sürece beklenen yükselişi yapamayacaktır. Zira Twitter kullanıcı sayısında bir tıkanıklık yaşıyor, evet her çeyrekte artış var ancak bu rakamlar beklenen düzeyde değil, hele ki Facebook ile kıyaslandığında çok düşük kalıyor. Bende bir zamanlar Twitter'ı aktif olarak kullanıyordum ancak spam mesajlardan ve gereksiz reklam tweetlerinden o kadar usandım ki aylardır hesabıma girmiyorum bile. Twitter günümüzde daha çok gündemdeki konuların gençler tarafından tartışıldığı bir mekan haline gelmiş. Sosyal bir paylaşım sitesinden çok siyasi, futbol gibi gündemdeki konuların konuşulduğu bir site halindedir.

Profesyonel makale hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.
wmaraci
reklam

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
Twitter'ın bir geleceğini göremiyorum.İnsanların içlerindeki duygu ve düşünceleri aktardığı bir sosyal platform veya ünü çıkmış insanlar karşılıklı polemikte olduğu bir ortamdan başka birşey değil.Zaten twitter facebook kadar etkilide kullanılamaz.Ayrıca facebook'ta çökecek bir hava sezmiyorum.10 insandan 9,5'u günün yarısını bir sekmesinde facebook açık geçiriyor.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Facebook'un, Twitter'in falan çöktüğü yok. Sadece biz (eski nesil) sıkılıyoruz.
Eski nesilden kastım da Facebook ve Twitter'ı ilk zamanlarında kullanıp, bu günlerde fazla kullanmayan kişiler.

Her ne kadar biz sıkılmış olsak da her geçen gün yeni bir nesil geliyor arkadan. Onlar Facebook ve Twitter ile yeni tanışıyorlar, dolayısıyla bir zamanlar biz ne kadar aktifsek onlar da o kadar aktif oluyorlar.

devburak devburak #SoftwareDeveloper Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 43 / 39
  • Ticaret 0, (%0)

negiu adlı üyeden alıntı

asdasfasygf xD şişme vadi de diyebilirdi. Arada olur öyle de neyse cidden komik ama hakkını yememek lazım

Ek Olarak: Facebookda gizli gruplar falan iş görüyor okulla ilgili ıvır zıvırları oradan paylaşıyoruz ama ben de twittera ısınamadım. Bir de şu siyaset işleri başladı, partilerin hesapları, yok efendim yandaş medya falan filanve tabiki Türk milleti olarak olayı kız tavlama aracı olarak kullanmaya kadar getirdik her zamanki gibi ^^

al benden de okadar.

twitterı bende hiç sevmiyorum.

ama çoğu ünlü twitter kullanıyor veya çoğunun da face i yok.

türk - yabancı ve dünya starları dahil.

hal böyle olunca şu kahrolası twittera birşey olmaz

wmaraci
wmaraci

Stark_IV Stark_IV Sosyal Medya Virtüözü Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sosyal Medya
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 607
  • Beğeniler 0 / 155
  • Ticaret 25, (%100)

BarneyStinson adlı üyeden alıntı

Facebook un çöküşe geçmesinin nedeni özellikle sayfalar için para harcamadan büyümeyi engellemeye başlamasıydı. Twitter da para harcamadan da hesabı geliştirme hala mümkün görünüyor. Çöküşü yakın zamanda olmayacaktır.

hocam dm kutunuzu boşaltır mısınız cevap veremiyorum
BarneyStinson

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al