-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba.
Bugün cpanel kullandığım sunucumda ssh üzerinden full yedek aldım. Yedekleri başka bir sunucuya aktarıp kendi sunucumu reinstall ettikten sonra yedekleri yeniden sunucuma çektim. Yine ssh üzerinden restore yaptım fakat bazı hesapların mysql databaselerinin olmadığını fark ettim. Kendimi "bir şekilde düzelebilir" şeklinde teselli etmekteyim. SSH ile yedek alırken database boyutunun bir önemi var mı? Çok küçük databaseleri de almadığını gördüm.
Konu ile ilgili yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
pentest , and everything
-
-
Ad Soyad
C** Ü**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Cpanelin menusunde yedekleme fonksiyonu olması gerekiyor.
Neden ssh üzerinden almak istedin.Sistemin centos mu ? debian mı bilgi vermemişsin.
ve nasıl bir komut çalıştırdın
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhabalar,
SSH üzerinden backup işleminde /scripts/pkgacct username gibi yedekleme başlattı iseniz normal şartlarda bir sorun olmaması gerekir. Ancak o an çalışan servislerinizin veya diskinizin bu konuda payı olabilir elbette. Siz yedeklemeyi başlattığınızda hata almadan backup cpmove verisi oluştu ise o an çalışan mysql servisinde kopma meydana gelmiş olabilir. Veya son ihtimal diskinizde bazı problemler olabilir.
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39