-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Logistics & Transportation
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
54, (%100)
Merhabalar, digitalocean bilen biliyordur. Merak ettiğim konu ise günlük 100 hiti olan ve altyapısı wordpress olan kaç adet siteyi 512 lik pakette problemsiz barındırabiliriz acaba?
Panel olarak centos web panel ve işletim sistemi Centos 6 32Bit kullanılacak.
Ek olarak: Sitedeki birçok etkene bağlı olduğunu biliyorum, sadece tahmini bir rakam istiyorum.
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
512 Ramlık bir sunucu çok fazla bir siteyi kaldırmaz açıkcası. Zaten 256 mb ramını centos işletim sistemi ve centos web paneli kullanıcak geriye kalan 256 ram ile en fazla 3 site barındırabilirsiniz ki o sitelerinde optimizasyon sağlam olursa :)
En az 1 GB ramlık bir sunucu almanızı tavsiye ederim ve centos web panel yerine vesta cp kurmanızı + nginx ilede desteklediğinizde 1 GB ram ile rahat 5-7 site barındırabilirsiniz.
VestaCP kurulumu ile ilgili sitemde bir makale yayınlamıştım onada göz atabilirsiniz.
http://turkceanlatim.com/centos-yuklu-sunucuya-vestacp-ve-nginx-kurulumu-1/İyi çalışmalar :)
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Dış Ticaret Uzmanı ve Mühendis
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
64, (%100)
Günlük 100 hite sahip siteler olacaksa, bir çok hosting şirketinin güzel paketleri var örneğin 10 site yıllık şu kadar gibi, mali açıdan daha mantıklı olacaktır. Digitalocean 120 usd, yerli 10lu hosting paketi 99 usd.
Eğer ubuntu, centos server kullanmasını bilmiyorsanız apache, phpmyadmin, php, güvenlik, panel, mysql derken daha riskli bir sisteme sahip olursunuz. Yahut biliyorsanız, daha özgür olacaksınız VPS seçin derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sorunun yanıtı basit açarsın bir droplet kurarsın istediğin sistemi test amaçlı hit gönderen bir site bulup test edersin. Saatlik para ödüyosun zaten beğenmezsen kapatırsın.
2 kişi bu mesajı beğendi.