Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu senenin sonuna doğru başlamayı düşündüğüm bir projem var, sunucusu altyapısı olarak DigitalOcean düşünüyorum. Kullananların ve bilgisi olanların da fikirlerini almak istedim. Sunucuda lamp üzerinde WordPress ya da Joomla çalıştırmak istiyorum. Başlangıç olarak 512 MB ramli paket ile başlamayı düşünüyorum, duruma bağlı olarak ilerleyen zamanlarda üst paketlere geçebilirim. Yalnız WordPress ya da Joomla gibi bir CMS'in asgari kullandığı ram miktarı nedir? 512 MB'lık paketi almayı düşünüyorum, ne kadar yeterli olur?
Ek Olarak: Unutmadan; herhangi bir sorun ya da memnuniyetsizlik yaşayan, farklı firma önerileri olanlar varsa da duymak isterim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Y** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Daha önce digitalocean kullandım tek sitem vardı 512 mb panel kullanmaz isen yeter yani ssh üzerinden işlerini halledebilirsen yok pen cpanel, directadmin kullanacaksan rami biraz artırman gerek tabi alternatif zpanel deneyebilirsin.Digitaolocean hızlı destek sistemi ve hızlı kurulumu ile gayet iyi ama kurallara uymazsanız anında hesabınız bloke ediliyor.Geri ödemelerde de sıkıntı yaşamazsınız sonuçta ayda milyon dolar kazanan firma sizin 5 dolarınız okyanusta damla :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
Yener BERKTAŞ
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Fen Bilimleri Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
Y** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Warez hakkında bilgim yok ama saldırı alınca hemen uyarıyorlar sitenizi yedekleyin ve bir daha olmasın bir daha olursa komple engelliyorlar.
Yener BERKTAŞ
xFeyz
creative solutions
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
developer
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Kontrol panelsiz kullanacaksan başlangıç için yeterli.
EFSANE! | omerbeyoglu.me
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
512mblik paketi kullanıyorum 4-5 aydır.Ram yetmiyor tabiki :D Bunun yüzünden swap oluşturuyorum zaten diskler ssd olarak veriliyor.
Sorun olmuyor.
512 MB RAM'lık pakette 512+2048 kullanıyorum.
zPanel kurdum.
Ek Olarak: Üstelik Firewall kurdum sunucuya ping atılmıyor.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Developer
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben 128 MB RAM'li bir VPS'de (yıllık ücreti $14, Hollanda lokasyonlu) 4 tanesi WP olmak üzere 6 site barındırıyorum nginx+PHP-FPM+MySQL (sanırım phpMyAdmin de kurulu) kombinasyonuyla. Hiç optimize edilmediği takdirde yaklaşık 2-3 MB RAM boş kalıyor ve başka bir kullanım amacım olmadığı için sıkıntı yaşamıyorum. Demem o ki yüksek RAM'li VPS alıp Apache kurmak yerine düşük RAM'li bir tane alıp kullandığınız yazılımları değiştirebilir ve optimize edebilirsiniz.
İlla Apache kurup RAM'i iç etmesini izleyeceğim diyorsanız da DigitalOcean mantıklı bir seçenek değil. Aylık 5 dolardan DigitalOcean'a verdiğiniz para yıllık 60 dolar. Eğer çok CPU intensive işler yapmıyorsanız yıllık 60 dolara bulabileceğiniz Atom işlemcili 2 GB RAM'li 100 GB iSCSI diskli ve 2 TB bant genişlikli dedicated serverlar var piyasada. Arayın, inceleyin, direk en popüler seçeneğe gitmenin her zaman iyi bir yanı yok.
vpsrehberi.com - VPS kampanyaları ve yardımcı makaleler.
getmyip.info - IP adresiniz.