Günaydın herkese...
Şuanda openlitespeed kullanıyorum. Ancak son zamanlarda aşırı popüler olması nedeniyle küçük bir vps alıp Nginx kurmayı (denemeyi) düşünüyorum.
Litespeed vs Nginx olarak baktığımda ikiside kafa kafaya desek yeridir sanırım. Açıkçası kafam biraz karışık. Wordpress kullanacağım için bahsi geçen müthiş zor olan htaccess olayında zorlanacağımı düşünmüyorum açıkçası.
Sormak istediğim bazı şeyler var. Sizce yönetim paneli kurmalı mıyım? Fastpanel benzeri basit/kolay bir panel tercih etmek yanlış mı olur? Ya da bu kadar zahmetin içine dalmışken direk ftp/ssh üzerinden yönetim sağlamamda sakınca olur mu?
Konu hakkında fikirlerinizi bekliyorum.
Ek olarak karşılaştırmalara baktığımda (litespeed in kendi yaptığı testi dikkate almıyorum) ufakta olsa bir tık daha openlitespeed in verimli olduğunu görüyorum. (Örn; https://wpspeedmatters.com/openlitespeed-vs-nginx-in-wordpress/ )
Ancak openlitespeed bildiğiniz gibi tek site kurulumlarinda max performans veriyor. Yaklaşık 7 websitem var. Aslına bakarsan 4ü aktif trafik alan hatta güncel siteler bile değil ancak bazı sebeplerden kapatmak istemiyorum. Sırf bu sebeple ngnix in daha performanslı olacağını düşünmek hata mı acaba?
Şimdiden teşekkürler.