Uzun yıllardır bu işlerin içinde yer alan biri olarak özellikle yurtdışında bir çok firma ile çalışma fırsatım oldu. Ve bu sayede bizim firmaları da kıyaslama şansım oluyor yaşadığım tecrübeler nedeniyle.

Ama Vultr sanıldığı kadar iyi performans sağlamıyor maalesef. Özellikle First Byte Time süresinde istediğim verimi alamadığım bir yer oldu.

Şimdi bir Türk firmasından Almanya Lokasyon Hetzner sunucu hizmeti ile paylaşımlı hosting hizmeti ve başka bir Türk firmasından da Reseller hosting hizmeti alıyorum.

Çünkü bazı siteler Nginx ile çok iyi performans gösterirken bazıları da Litespeed ile ciddi performans gösteriyor.

Diyeceksiniz ki ne gerek var yahu topla bir yere hepsini :) Aslında öyleydi zaten. Ama ben hız takıntılı biri olduğum için deneme/yanılma yöntemleri ile farklı yerlerde barındırma ihtiyacı hissettim. Biraz masraf ediliyor elbette bu süreçlerde. Ama değer diye düşünüyorum.

Bence birden fazla sitesi olanlarda ''özellik ve değer sıralamasına göre'' bunu yapmalıdır derim.

Nginx için ufak detaylar:

Plesk Panel üzerinde Gzip aktif etme: bunu yapmayı ihmal eden çok site sahibi oluyor

https://support.plesk.com/hc/en-us/articles/213380049-How-to-enable-disable-gzip-compression-in-nginx-on-a-Plesk-server

Ayrıca;

Ek Apache Direktifleri:

[
ExpiresActive On
FileETag None
ExpiresDefault "access plus 14 days"
ExpiresByType image/jpg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
ExpiresByType text/css "access plus 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access plus 1 month"
ExpiresByType text/javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 1 month"
ExpiresByType text/css "now plus 1 month"
ExpiresByType image/ico "access plus 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 month"
ExpiresByType text/html "access plus 1 days"
][/PHP]

yukarıdaki kodları hem HTTP hem de HTTPS olan yere eklemelisiniz.

Php ayarlarında: FastCGI ile! Bunu FPM olarak bırakanlar oluyor; CGI olmalıdır..

memory_limit : 1024

max_execution_time : 3000

max_input_time : 6000

bu şekilde ayarlanırsa alt yapı güçlü olacaktır.