Hostidex Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ediyorum.
Wordpress E-Ticaret alt yapısı için ''öneri'' sunucu firmalarınız var mı ? başlığı ile açılan bir konuya firmaların kendilerini önermeleri ne kadar sağlıklı bir yaklaşım olabilir? Üye müşteri bazında olan kişilerden öneri beklerken firmalar kendilerini öneriyorlar ve dolayısı ile inandırıcı bir durum gelişmiyor. Aksine samimi olarak söylemek zorundayım ki maalesef müşteri kazanma olasılığı azalıyor.
''Sunucu / hosting firmaları/hizmeti arıyorum'' şeklinde bir başlık olsa idi tabii ki daha önceki yorumu yapmazdım. Kendilerini öneren firmaları da bu vesile ile öğrenmiş olurduk.
Dikkat ederseniz kurumsal bilinen firmaların kendilerini önerdiklerini görmeyiz konularda. Çünkü onlar kendilerince, kendilerini ispatlamış firmalardır ve memnun kalan müşterileri onları tavsiye ederler.
Aslında ben sizler için kurumsallaşmanız adına tavsiyede bulunuyorum bu eleştiriyi yaparken. Pazarlama adına farklı yöntemler bulmanızı öneriyorum.
Bu platformda tavsiye edilen firmalar bellidir. Tavsiye edilen firmalar arasında olabilirseniz zaten bir çok şeyi başarmışsınız demektir. Bu da verdiğiniz hizmet ile alakalıdır. Burada firma ismi vererek reklam algısı oluşmasını istemiyorum;
Mesela x firması yazılım desteği de vermektedir çoğu zaman. y firması sunucularından birinde problem yaşandığında talep üzerine müşterisini iyi performans gösteren sunucusuna taşımaktadır. z firması ödemeler konusunda esnektir. b firmasının uptime oranı yüksektir. c firması kampanyalar düzenlemektedir.. gibi :)
Sizler de kendinizi bazı alanlarda kanıtlayabilirseniz inanın müşterileriniz de sizleri önerecektir. Evet, bu zaman ister ancak kalıcı olmayı hedefliyorsanız zaten bu zamanı da göze almış olmanız gerekiyor.
Üstelik son derece sabırsız, sürekli hizmet bekleyen, 2 dakikalık kesintide hemen platformda konular açan ve destek taleplerinde size sinir krizleri yaşatan ve şu an aklıma gelmeyen bir çok olumsuz etken yaratan müşterilerin mevcut olduğu bir sektörde işiniz zaten zor.
Umarım izah edebilmişimdir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kalıcı olmanız dileği ile..