Geçtiğimiz yıl iOS 11 ile birlikte Multitasking’e takla attırmayı başaran Apple, iPad’i neredeyse fonksiyonel bir bilgisayara dönüştürmüştü. Önümüzdeki yıl yayınlanacak Adobe Photoshop’un tam sürümü bu bağlamda Apple’ın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabilir.



Bloomberg tarafında çıkan yeni bir habere göre; Adobe’un iPad için tam sürüm özelliklerine sahip bir Adobe Photoshop hazırladığı iddiaları doğrulandı. Her şeyin yolunda gitmesi halinde Ekim ayında duyurulacak olan uygulama 2019 yılında yayınlanacak.

Adobe’un aslında iOS işletim sistemi için daha önceden geliştirdiği Photoshop Express uygulaması mevcut fakat bu uygulama Adobe’un PC ve Mac’ler için sunduğu Photoshop yazılımıyla kıyaslanamayacak kadar sınırlı bir sürüm. Adobe’un çıkartacağı yeni sürüm ise tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi fonksiyonel özelliklere sahip olarak, tepeden tırnağa iPad temel alınarak geliştirilecek.

Adobe Photoshop’un iPad’e özel bir tam sürümünün çıkarılmasının Apple’ın mı yoksa Adobe’un mu daha çok işine yarayacağı bilinmez ancak her iki tarafın da karlı çıkacağı garanti. Diğer yandan iPad için Photoshop stratejisinin güçlü kullanıcılar için pek bir anlam ifade etmiyor olması da olası. Nitekim kısıtlı donanımlarla iPad’den elde edilebilecek verim de sınırlı olacaktır.

iPad için Photoshop’un detayları için en erken yıl sonunu beklememiz gerekecek. Hobi ve basit işler için Photoshop’u kullanma ihtiyacı duyan kullanıcılar bu yenilikten sonra bilgisayar taşıma alışkanlıklarını iPad ile değiştirebilir.

iPad için Adobe Photoshop fikrine siz nasıl bakıyorsunuz? Siz iPad ile Photoshop kullanır mıydınız?