Samsung Gear S2, apple watch’a göre görünüm olarak daha şık olmasıyla beraber yuvarlak bir tasarıma sahip. Hem özellik olarak hem de tasarım olarak Samsung Gear S2 ’yi beğendiğimi söylemeliyim. Yuvarlak arayüzde çok başarılı olmuş olan Samsung, kaliteli bir işlemci ile rahat geçişler yapmamızı sağlamış. Android uyumlu bir telefonla beraber rahatlıkla uyum sağlayacak olan Samsung Gear S2, görüşmelerimizde bizlere alışkanlıklarımızın ötesinde bir kullanım sunmakta.

Spor görünüşlü saatler hoşunuza gidiyorsa bu akıllı saat sizlere aklınızı başınızdan alabilecek bir görünüş vaat ediyor. Hakkını vermek gerekir Samsung’ dan böylesi bir tasarım ve yeniliği beklemiyordum doğrusu. İlk reklamlarda gördüğümde para tuzağı bir teknoloji olarak algılamıştım fakat bu şüphelerimi boşa çıkaracak bir çok özelliğini öğrendiğimde verdiğimiz her kuruşa değecek bir teknolojiyi satın alabileceğimizi öğrendim. Bir kere tatil döneminde denizde veya havuzdayken arkadaşlarınız ile iletişim kurmanızı sağlayabiliyor Samsung Gear S2. Dilediğinizce denizde vakit geçirip bir yandan da gelen aramalarıda cevaplayabilirsiniz. Suya ve toza karşı koruması gerçekten başarılı.

Samsung Gear S2 ’nin içerik özelliklerinden bahsetmek gerekirse, android bir telefona bağladığımızda Apple akıllı saatinde olduğu gibi gelen uyarıları kolumuzdan görmemiz mümkün ve sürekli ekran kilidini açma derdimizde yok. Ayrıca bir de fiyatına bakacak olursak daha çok tercih edilesi bir sebep olduğunu anlayacaksınız.Türkiye piyasasında klasik modelleri için 999 TL spor modelleri için 899 TL değeri olan Samsung Gear S2 ’ye Apple Watch’tan daha ucuza sahip olmamız mümkün.

Samsung Gear S2 içerisinde 512 MB ram ve 4 GB hafızaya yer verilmiş. Wifi ve Bluetooth özellikleri mevcut. Tizen işletim sistemli akıllı kol saatimiz düşük enerji tüketimi ile uzun süre kullanabilmemize olanak sağlıyor. Günlük şarjı akıllı telefonlardan en az iki kat fazla dayanabilen gücü ile sürekli sarj problemi çekme derdini de ortadan kaldırıyor.

Özellikleri Apple’dan zayıf olsada ilk defa benim gönlüm Samsung’dan yana çünkü şıklık konusunda bir kere çığır açtıkları kesin ve tasarımın yuvarlak ekran üzerindeki bant ile sağlanması tam bir kolaylık. Bir de yaygın android kullanımını ele aldığımızda daha cazip bir hale geliyor. Fakat her şeyden önemlisi Samsung Gear S2 fiyatı ile daha tercih edilebilir bir konuma getirmiş kendisini. Bütçesi fazla olanlar için Apple Watch öneriyorum tabiki de fakat hesaplı davranmak isteyen teknoloji tutkunlarına benim önerim Samsung Gear S2 ’dir.

Kaynak: Samsung Gear S2 İncelemesi