ASKİMATİK, Avrupa’nın en iyi e-devlet projesi ödülüne layık görüldü.


İnnova’nın self servis kiosk çözümleri alanındaki lider markası Kiosk İnnova, uluslararası alanda ses getiren projelere imza atmaya devam ediyor. Kiosk İnnova’nın ASKİ için ürettiği ödeme kioskları İngiltere’de Avrupa’nın en iyi e-devlet projesi ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin önde gelen bilişim çözümleri firması İnnova, Kiosk İnnova markası ile yurtdışında bir başarıya daha imza attı. Kiosk İnnova’nın Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) için geliştirdiği ASKİMATİK’ler, Avrupa Self-Servis Birliği (EAFS) tarafından ‘En İyi E-Devlet Projesi’ ödülüne layık görüldü. 19 Ekim’de Londra’da düzenlenen ‘Kiosk London Expo 2011’ etkinliğinde verilen ödül ile Kiosk İnnova uluslararası alanda bir kez daha önemli bir başarıya daha adını yazdırmış oldu.
Ödül alan ASKİMATİK isimli kiosk, Ankara’daki kartlı su abonelerinin 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz ödeme yaparak kartlı sayaçlarına su dolumu yapabilmelerini sağlıyor. 2010 yılı başında hizmete sokulan ASKİMATİK’ler aracılığıyla aboneler, kiosklar üzerinden kolayca kartlı sayaçlara su yükleyebiliyor. Mesai saatleri dışında da su satın almaya imkan tanıyan bu kiosklar üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin büyük bir kısmının akşam saat 18:00’den sonra yapılması ise dikkat çekiyor.

Alınan bu ödülün, Kiosk İnnova markasının uluslararası alanda da tanınırlığının önemli bir göstergesi olduğunu belirten İnnova Genel Müdürü Ümit Atalay, “Vatandaşlara sorunsuz, katma değerli ve akıcı bir deneyim sunma hedefinden hareketle oluşturduğumuz çözümlerimiz, Türkiye’nin yanı sıra dünyada da birçok ülkede başarıyla kullanılıyor. ASKİ yetkilileri ile abonelere en iyi hizmeti sunmak için e-devlet çözümleri alanında geliştirdiğimiz ASKİMATİK projesinin başarısı bu ödül ile bir kez daha tescillenmiş oldu. tasarım ve üretiminde, yüzde 100 Türk mühendislerinin imzasını taşıyan ASKİMATİK projesi tahsilat sistemleri ve kiosk alanındaki tecrübemizi açıkça ortaya koyuyor. Kiosk İnnova markası olarak kamu kurumlarımızın vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çözümler oluşturmasında her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Kaynak