Teknolojinin hızla gelişmesiyle hayatımızın bir çok alanında kolaylık sağlayacak birçok yeni buluşlar kaydediliyor.Yeni bir gelişmeyle filmlerde gördüğümüz biyonik kollar gerçek oluyor!

ABD Kolerado'da yaşayan ve 40 yıl önce elektrik kazası sonucu iki kolunu da kaybeden Les Baugh Kolerado Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı geliştirilen protez kollarla temel haraket kabiliyetine sahip olmuş oluyor.





Uzmanlar kas sinir sistemiyle bu şekil bir protezin yapılabileceğini söyledi.Son 10 yıldır üstünde yoğunlaşılan protez konusunda bilgisayar yardımıyla bazı ölçümler yapıldı.



19 kişilik bir ekiple labaratuvar ortamında yapılan protez kollar Les Baugh'a takılarak basit hareketler yaptırıldı ve bunlar kayıt altına alındı.



Yapılan bu test ile olumlu sonuçlar alındı.Günlük hayatta sıkça kullandığımız hareketleri yapmak için çalışamalara başlandığı söylendi.

Deney çalışmaları sırasında koluna takılan protezi hareket ettirebildiği için çok heyecanlandığını dile getiren Baugh, "Gerçekten inanılmazdı! Aynı anda iki kolumu da hareket ettirebiliyordum" dedi. Baugh, gerekli son deney ve çalışmaların ardından kollarına sahip olacağı günü heyecan ve sabırsızlıkla bekliyor




Kaynak&Orjinal Konu: http://goo.gl/XxYFER