Spotify ve Deezer gibi müzik yayını hizmetleri, bugünlerde müziğe erişme ve müzik dinleme biçimimizi tamamen değiştirdi. Çevrimiçi istediğiniz herhangi bir şarkıya erişmek daha kolay. Müzik servislerinin çoğalması ile seçim yapmakta zorlaşıyor. Spotify ve Deezer, göz önünde bulundurmanız gereken en iyi müzik akışı hizmetlerinden bazılarıdır. Burada doğru kararı verebilmek için Spotify ile Deezer' ı karşılaştırıyorum. Keyifli okumalar :)

1. Müzik Kütüphaneleri ;

Spotify, kütüphanesinde 30 milyondan fazla parça bulunuyor. Bu şarkılar 58 ülkede erişilebilir. Öte yandan, Deezer'ın kütüphanesinde 40 milyondan fazla parça bulunmaktadır. Şarkıları 180'den fazla ülkede erişilebilir.

2. Ses Kalitesi ;

Dikkate alınacak bir sonraki önemli parametre Deezer - Spotify ses kalitesi karşılaştırmasıdır. Standart Spotify şarkıları 160kbps'de, Deezer akışı için en düşük seviye 128kbps'de. Birinci sınıf aboneler için Deezer vs Spotify bit hızı, müzik akışı her iki hizmet için de 320 kb / sn'dir. Deezer, abonelere 1.411kbps'de yüksek tanımlı CD kalitesi sağlayarak bir adım daha ileri gidiyor.

3. Müzik Keşfet Özelliği ;

Deezer vs Spotify'ı karşılaştırırken göz önünde bulundurulması gereken diğer önemli faktör müzik keşif özelliği. Her platformdaki milyonlarca şarkıyı dinlemek imkansız olacak. Ancak, zaman zaman yeni ve şaşırtıcı şarkıları keşfetmenize yardımcı olacak bir müzik keşif özelliği varsa, dinleyiciler için kolaylaştırır.
Deezer, uzun zamandır dinlemediğiniz taze melodileri keşfetmenize yardımcı olan harika bir özelliğe sahiptir. Bu özellik müzik zevkinizi izler ve en sevdiğiniz sanatçıların yeni parçalarını ve albümlerini önerir. Ayrıca müzik akış alışkanlıklarınıza ve sizinle aynı müzik zevkine sahip bireylerin görüşlerine dayanarak önerilerde bulunur.
Spotify, diğer taraftan, hiç dinlemediğiniz fakat müzik zevkinize hitap eden 30 şarkı ile harika bir çalma listesi oluşturan özelliğe sahiptir. Çalma listeleri, her kullanıcı için kişisel müzik zevkleri mükemmel olan benzersiz çalma listesine sahip olduğundan emin olarak kişiselleştirilir.

4. Kullanıcı Arayüzü ;

Müzik yayını servisinin tasarımı, göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biridir. Tasarımın kolay olması önemlidir; böylece istediğiniz zaman rahatça gezinebilir ve dinleyebileceğiniz harika şarkıları kolayca bulabilirsiniz.
Deezer şu ana kadar piyasadaki en iyi kullanıcı arayüzlerinden bazılarına sahip. Uygulamada gezinmeyi ve en sevdiğiniz şarkıları çalmayı kolaylaştıran hem web sürümü hem de mobil sürüm için basit tasarıma sahiptir. Spotify, Deezer'e kıyasla oldukça karmaşık kullanıcı arayüzüne sahip, ancak oldukça kullanışlıdır.

5. Çevrimdışı Dinle ;

Müzik akışı servisine abone olurken, çevrimdışı iken en sevdiğiniz şarkıları dinlemenizi sağlayacak özellik olmalıdır.Spotify, premium abonelerin 30 günlük süre için 3,333 parça indirmesine izin veriyor. Bu, çevrimdışı iken en sevdiğiniz şarkıların çoğunu dinleme şansını verir. Ayrıca, bilgisayarınıza Spotify şarkılarını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Diğer taraftan Deezer, abonelerin sınırsız sayıda şarkı indirmelerini sağlar. Ancak, mobil kullanıcılar için, indirdiğiniz çalma listesi başına maksimum şarkı sayısı 1000 şarkıdır. Ancak kişisel bilgisayar kullanıyorsanız daha uzun çalma listelerine sahip olabilirsiniz. Deezer böylece abonelere çevrimdışı iken Spotify'dan daha fazla şarkı dinleme şansını sunuyor.

Kaynak : https://editorcum.com/deezer-vs-spotify-karsilastirma/