Vivo isimli marka, yayınladığı görseller ile sadece 3.8mm kalınlığa sahip yeni modelinin fotoğraflarını paylaştı. iPhone 5s'in yarısı kadar kalınlığa sahip olan cihazın detayları halen bilinmiyor.



Teknik özellik açısından birbirinden ayırmanın oldukça zorlaştığı son dönemlerde akıllı telefonlar artık tasarımsal farkları ön planda tutmaya çalışıyor. Performans, depolama ve ekran teknolojisi gibi konularda adı konulmamış olsa da bir standartlaşmanın söz konusu olduğu şu dönemlerde artık firmalar tasarımsal farklılıkları ön planda tutmaya çalışıyor.

Ülkemizde çok bilinmese de Çin’deki önemli üreticilerin kendi arasındaki incelik yarışına son noktayı Vivo isimli markanın koyacağı kesinleşti. Oppo isimli markanın yarın tanıtacağı N3 modelinin sadece 4mm kalınlığa sahip olacağı iddia edilen cihaza gölge düşürmek için Vivo harekete geçti ve yeni akıllı telefonuna ilişkin bazı görseller paylaştı.



Paylaşılan bu görsellerde Vivo’nun yeni modelinin sadece 3.8mm kalınlığa sahip olacağı bilgisine yer veriliyor. Karşılaştırma olması açısından iPhone 5s modeliyle üst üste konulan bu gizemli telefon, iPhone 5s’in yarısı kalınlığında.

Tabii söz konusu bu gizemli süper ince telefonun piyasaya çıkışıyla ilgili bir bilgi bulunmuyor ancak pil konusunda da farklı bir teknolojiye sahip olduğu, teknik özelliklerinin üst düzey olduğu gibi bilgilerden söz ediliyor. Eğer iddialar doğruysa Oppo N3 modelinin popülerliği çok kısa sürecek gibi görünüyor.

Hali hazırda şuan dünyanın en ince telefonu olan Gionee markasının ELIFE 5.1 modeli isminden de anlaşılabileceği üzere 5.1 mm kalınlık değeri ile şimdilik hala zirvede duruyor.



Kaynak : Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Geliyor