Adından uzun zamandır söz ettirmeyi başaran Elon Musk geçtiğimiz günlerde çıkarılan mahkeme kararı sonrası Tesla hisselerinde düşüş yaşanmasının ardından Tesla yatırımcıları, Elon Musk’ın tweet atmaması gerektiğini savundular.
Tesla ve SpaceX gibi dünya çapında önemli projelere imza atan kuruluşların CEO’su olan Elon Musk içinde bulunduğumuz yüzyılda en popüler ve başarılı iş adamı olma yolunda ilerliyor. Bu başarılarına gölge düşürecek bazı durumlar karşısında yüz yüze kalsa da yaşadığı ve düşündüğü her şeyi Twitter üzerinden takipçileriyle rahat bir şekilde paylaşabiliyor.
Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Tesla konusunda yanıltıcı iddiların bulunduğuna dair bir soruşturma başlatmış ve Elon Musk ve Tesla şirketine 40 milyon dolar ceza kesilmişti. Ayrıca Elon Musk’ın yönetim kurulundan da istifa etmesi gerektiği söylenmişti.



Bu durum sonrasında attığı bir tweet ile öfkesini dile getiren Musk kendini bir miktar sakinleştirmiş olsa da Tesla yatırımcıları Musk gibi düşünmüyorlar. Elon Musk tarafından atılan bu tweet sonrasında Tesla yatırımcıları tarafından yapılan yorumda, Musk’ın Twitter mecrasından uzak durması gerektiği ve SEC’in Tesla’nın bir düşmanı olmadığını anlaması gerektiğini savunuyorlar.

Kaynak: Elon Musk’a Twitter Engeli - technosfer