Google, kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Google Fotoğraflar uygulamasını 1 Haziran 2021’den itibaren ücretli yapacağını açıkladı.



Kullanıcılar, 1 Haziran 2021 tarihine kadar uygulamayı aynı şekilde kullanabilecek fakat değişim gerçekleştikten sonra depolanan fotoğraflar ve videolar Google One’a aktarılacak. Google One, kullanıcılarına 15 GB ücretsiz depolama hizmeti sunuyor. Eğer resimlerin ve fotoğrafların boyutu 15 GB’den fazla ise kullanıcıların ücretli paketler ile depolama alanlarını genişletmesi gerecek.

Sınırsız ve ücretsiz depolama hizmeti sunan Google Fotoğraflar uygulamasındaki değişim Pixel marka telefona sahip kullanıcıları kapsamayacak ve ücretsiz depolama imkanına sahip olabilecekler.

Google ayrıca Slaytlar, E-Tablolar, Drive gibi uygulamalarında ücretli olacağını belirtiyor. Söz konusu uygulamalar da 15 GB ücretsiz depolamaya tabi olacak. Google, sahip olduğu birçok uygulama için depolama sınırı getirecek gibi görünüyor.

Google One Fiyatları Ne Kadar?

Aylık ücretlendirmeye tabi olan 100 GB depolama alanı sunan paket 5,79 TL, 200 GB depolama alanı sunan paket 11,59 TL, 2 TB depolama alanı sunan paket ise 28,99 TL olarak kullanıcılara sunuluyor.

Google Pıxel Kullanıcıları Ücret Ödemeyecek


Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Pixel serisi akıllı telefona sahip olan kullanıcılar, söz konusu değişiklikten etkilenmeyecekler ve Google Fotoğraflar uygulamasını ücretsiz kullanmaya devam edecekler.

Google Amiral Gemisi Pixel 5 Teknik Özellikleri


Kaynak: Teknoloji Haberleri