-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Dijital Amele
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende macbook pro var. Ipad pro da var. Ama işin diğer tarafına bakarsak 2005'lerde mac tartışılmaz derecede ileride bir makineydi. Oyun hariç her türlü işlemi yapabilirdiniz ve evladiyelik gözüyle bakılırdı. Fakat hem ios hem de macos resmen android'e dönüştü. Zaman geçtikçe cihazı sıfırlasanız bile ilk günkü performansına erişemiyorsunuz. Pil konusunda ise hepimizin malumu. Ayrıca profesyonel anlamda kullanacağınız hemen hemen her uygulama ücretli. Stabil çalışıyor olabilir ve ekranını kapat yanında dolaştır, bilgisayarın pili bitip kapanınca telaş etmezsin belgelerde bir sorun olacak mı diye. Fişe taktığında kaldığın yerden devam edersin.
Tamamen bir iş insanı kafasında kullanım yapacaksan ve uygulamalara para veririrm diyorsan mac.
Ama arada oyun oynarım, hızlı çalışsın. 1-2 senede format atmaktan üşenmem ve en önemlisi virüsler konusunda tedbirlerim var bunları göze alarak kullanırım diyorsan kesinlikle monster.
Ayrıca ben de mac'te çizim, kod yazımı ve iş yaşantımda yaptığım işlemleri yapmakta kişisel olarak zorlanıyorum. Photoshop, illustrator kısa yolları windowstaki gibi değil. O yüzden lenovo z500 kullanıyorum. Makinenin fiziksel olarak başına gelmedik kalmadı ekranını bile kırdım ama maşallah tıkır tıkır çalışmaya devam ediyor yıllardır.
Fiziksel kalitesini tam olarak bilemem ama mesela ben bilgisayarı yenileyecek olsam en önemli ihtiyacım kişisel olarak i9 ve en az 16gb ram olmasıdır. Şu anki cihazımda i7, 8gb.
Bu doğrultuda kararını vermeni tavsiye ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Tasarım / Programlama
-
-
Ad Soyad
K** H**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İkisinide kullanmış biri olarak, monster ek atar. İster oyun oyna ister render yap. Stabilite Windows 10 1909 da da var. Macbookda ne donanım var ne Bi ekstrası. Sadece Apple yazıyor tablet donanımına 10k para alıyorlar. Monster 7K ister render al ister oyun oyna tek sıkıntısı yok.
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Monster derim çünkü;
1. 10bin para ödeyip canın sıkılınca oyun oynayamamak :) ne bileyim bana saçma geliyor.
2. Yazılım için macbook deniyor ama neye göre? Sadece html css kodlayan birisi için yeter evet.
3. Apple ı gereksiz pahalı buluyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
13 inç yeterli midir? Bende arıyorum. Yazılım için gerekiyor, oyun oynamam. Şu an kullandığım 20 inç monitörü bağlayabilirim herhalde, bir sıkıntı olur mu?
burakeo
Hareket Sonucun Yarısıdır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
web
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
japonyadanturk adlı üyeden alıntı
Macbook kullaniyorum okulda, macbook sadece goruntu ve tarz olarak unlu
gaming pcler cok hizlidir
ayrica fiyatina gore harika ozellikler
kesinlikle monsteri oneririm
sen m1 işlemcili MacBook kullandın mı?
1 Ayda İnternetten 4 Bin Lira Kazanmak : https://www.youtube.com/watch?v=V5ktweu_39o
68136
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Monster casper'ın aynısı onermem. Asus vs bak derim
-
-
Yaş/Cinsiyet
19 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Macbook derim başka bir şey demem. İnsanlar özgürlük falan diyor fakat saçma geliyor yani bence özgürlük 10-20 yıl sonra bile hala bir sürü işi yapabilen stabil bir bilgisayarın olması. Şu an MacBook Pro kullanıyorum elbette fiyatlar biraz tuzlu fakat bu apple ile alakalı değil ülkemizin ekonomisi ile alakalı. Kodlama ve diğer işleri aktif yapıyorsan direkt al kullan. Bootcamp ile windows kurdum bilgisayara sırf merakımdan GTA V yükledim. Orta yüksek grafikler arası 60-100 FPS aldım. Tabi oyun oynayamazın sürekli yani bilgisayara zarar verir ama performansı anlaman için bu örneği verdim. Bir kere MacBook alışırsan bir daha windows kullanamazsın diyeyim. Ayrı bir dünya.