Karşımıza genellikle mobil alanda çıkan Samsung şimdilerde ise sağlık sektörü üzerine çalışmalarını sürdürüyor. İki yıldır Creativity Lab'ta giyilebilir sağlık sensörü üzerinde çalışan Samsung hala geliştirmelere ve çalışmalara devam ediyor.

EDSAP (Early Detection Sensor and Algorithm Package) adıyla anılan uyarı sensörü ve türkçe adıyla algoritma paketi isimli bu sensör beyinde gerçekleşen dalgaları takip ederek krizleri erkenden farkederek bildirebilecek.

EDSAP çoklu sensör kullanarak karmaşık algoritmalı beyin dalgalarını sürekli takip edebilecek. Kullanan kişiler istedikleri zaman herhangi bir akıllı cihazından beyin hareketlerini inceleyebilecek ve bu sayede olası krizlere karşı önlem alabilecek. Tedavi niteliği taşımasa da erken tespit konusunda tedaviyi kolaylaştırabilecek. Bunun yanında cihaz uyku düzeni, stres ve anksiyete düzeyleri hakkında size bir çok veriyi sağlayabilecek.

Geliştirme aşamasında olan EDSAP'ın şuan için prototipi bulunmakta ve en kısa sürede satışa sunulacak. Samsung ve bunun gibi bir çok büyük kuruluşun gerçekleştirdiği sağlık alanında gelişmelerinden dolayı onları tebrik ediyoruz.

Kaynak: Samsung Sağlık Sektöründe