Günümüz gelişen internet sayesinde teknolojinin yararları da elbette var dünyanın heryerinden bilgi alıp verebilirsiniz benim şuan yaptığım gibi.
Gününüz teknolojisinin diğer yararı ise insanlar işlerini rahatça tek tık ile yapabilirler
Teknolojinin yararları saymakla bitmez kullandığımız ev aletlerinin gelişen teknoloji ile daha az enerji kullanarak daha kolay kullanırız
Eğitim, Tıp, Web, Eğitim, gibi alanlarda kullanılan teknolojiler ile her geçen gün gelişen dünyamızda bizleri neler bekliyor görücez.
Teknolojinin bide oldukça büyük zararlarıda var bunlardan bahsetmek istiyorum

Teknolojinin Yararları ve Zararları


Teknolojinin Yararları ve Zararları




Zararları

Teknoloji aletlerinin neredeyse hepsi elektrik ile çalışmaktadır. Elektrikle yolu ile çalışan her alet bir elektromanyetik bir alan oluşturmaktadır. İnsan beyninin de özgün bir elektromanyetik alanı bulunmaktadır.

Çünkü sinirler , nöronlar aracılığı ile dikkate alınması gereken elektriksel mesajları beynimizin çeşitli yerlerine ulaştırarak çalışırlar. Bu nedenle günlük hayatımızdaki kullandığımız her elektrikli alet mutlaka bizi bir şekilde olumsuz etkilerler.

Örneğin telefonumuz ile bize en düşük seviyede zarar verebilecek şekildeki iletişim zamanı doktorlarca günlük azami 5 dakika olarak açıklanmıştır.

Tabi ki bu 5 dakika süresince telefonumuzun yaydığı elektromanyetik dalgaların miktarı maksimum yükseklik seviyesine çıkmasına ve insanın beyin sıcaklığının yükselmesine sebep olur.

Beynimizdeki bu manyetik bozukluk, uzun bir sürede beyin hücrelerinin ölüm döşeğine girmesine ve özellikle kulağımızdaki birtakım organların kullanılamaz hale gelmesine yol açmaktadır. Bu da duyu kaybetmemize ve denge bozuklukları gibi etkiler yaşamamıza neden olabilecek faktörlerden birkaçıdır.

Elektromanyetik alanında en etkileyici ve tehlikeli örnek olarak telefonu verdik. Fakat günlük bir yaşantımızda kullandığımız bluetooth aletler, kablosuz ürünler(fareler , modemler , oyun kumandaları , müzik çalan aletler vb.), televizyonlar, crt ve lcd monitörler gibi bir sürü cihaz oluşturdukları manyetik alan miktarlarına göre vücudumuzu ve kimyasını aşırı derecede olumsuz etkilemektedir.

Benzer şekilde yüksek gerilim hatları yakınında bulunan evler içerisinde yaşamakta olan çocuklarda Amerikan Bilimler Akademisi tarafından yapılmış olan incelemeye göre lösemi görülme risklerinin diğerlerine göre kat ve kat daha fazla olduğu deneyler sonucu belirtilmiştir.

Yapılan epidemiyolojik çalışmalar sonucu yüksek seviyedeki gerilim hatları ve elektrikli cihazların kanser olma olasılığını artırdığını göstermektedir. 0-300 Hz frekanslı alanlardan iletkenliklerinin özellikleri neden ile en çok etkilenen dokular beyinde bulunan sıvı ve kan, ikincil derecede etkilenmekte olan dokular ise göz sıvısı , göz , kas , troid , prostat, gastrointestinal sistem ve testis dokuları olarak bizlere belirtilmiştir.

Yani gün içinde teknolojiden faydalandığımız ölçüde giderek artan oranlarda tehlike altında kalmaktayız.

Kaynak