Merhaba bugün hepimizin çok iyi bildiği teknolojiyi birde benden dinlemeniz için bu makaleyi yazdım inşallah okumaktan keyif alırsınız.





Teknolojinin kelime anlamı nedir?

Teknoloji kelimesi Latincede kelime anlamı yapmak ve bilmek olan "techne" , "logos" kelimelerinin birleşimidir. Latince olarak da tam karşılığı "Technoslogos" kelimesidir.




Teknolojinin Geçmişten Günüme İlerleyişi Nasıldır?

Teknolojini kelime manası bilyi yapmak olduğundan bana göre başlangıç tarihi insan ile başlar. Çünkü insan dünyaya geldiği andan itibaren sürekli öğrenme ve öğrendiği bilgiyi gerçekleştirmektedir. Teknoloji sürekli olarak gelişmekte ve sonu bulunmamaktadır.


Teknolojinin Önemi Nelerdir?

Teknoloji sürekli olarak gelişirken bizimde konforumuzu aynı oranda geliştirmektedir. Teknoloji bilim, sağlık, sanayi ve savunma gibi alanlarda da etkisi gerçekten çok büyük. Günümüzde Teknoloji bana göre gücü temsil etmektedir. Çünkü bir ülkenin ne kadar fazla Teknolojik silahı varsa kendini o kadar fazla güvene alabilir. Ayrıca bir ülkenin Teknolojisi ne kadar fazla sağlık alanında kendini geliştirirse insanın ömrünüde doğru orantılı olarak etkiler.


Gelecekte Teknolojisi Nasıl Olacak?

Bu soruya kesin birşey söyleyebilmek gerçekten çok zor ama geçmişten günümüze kadarki zamanda Teknolojinin ilerlemesini göz önünde bulundurursak geleceğin Teknolojisini hayal edebilmek bile gerçekten çok güzel. Geleceğin teknoloji için daha detaylı bir şekilde makale yazmayı düşünüyorum takipte kalın.


Peki Bana Göre Teknoloji Nedir?

Bana göre Teknoloji bize yeni medeniyetlere kadar ulaştırabilecek bir potansiyeli olduğu gibi ilk insanlığa kadar geri götürebilecek bir potansiyeli de neyazık ki bulunmaktadır. Bu Teknolojiyi bizim nasıl kullandığımıza bağlı.Teknolojiyle sağlık araştırması yapılabildiği gibi bütün insanlığı yok etmek içinde kullanılabilir.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. İnşallah sıkılmamışsınızdır. Konu ile ilgili eksikliklerim eklenmesi gerekenler veyahut iki çift sohbet etmek için bile yorumdan bana ulaşibilirsin.

https://www.teknotarzi.com/teknoloji-nedir-teknoloji-hakknda-hersey_19/