Merhabalar, bir süredir tatildeydim.Ama tabi ki tatilde olsam da internette yapmam gereken işler devam ediyor, dolayısı ile benim de internete bağlanmam gerekiyor.Artık hemen hemen her yerde bir veya birden çok kablosuz ağ var olmasına rağmen bu ağların çoğu şifrelenmiş oluyor.Tatile gittiğimiz yerde yeni bir internet hesabı açtıramayacağımıza göre, imdadımıza GSM operatörlerinin sağladığı internet hizmetleri yetişiyor.
Ben bu tatilimde “Turcell”in “VINN” adı ile sunduğu internet hizmetini denedim.Öncelikle alırken site tam zamanlı mı, yoksa belirli saatler arasında mı istediğinizi soruyorlar.Saat aralıklarından biri 02.00-08.00 saatleri arası, ve fiyatı 14TL.Gün içinde başka işi olanlar için daha iyi ve uygun bir çözüm diyebilirim.En azından benim için öyle.Şimdi ise isterseniz izlenimlerime geçelim
-Hız
Muhtemelen en çok merak edilen sorulardan biri de bu, aslında bu konuda “VINN” benim gözümde sınıfta kaldı diyebilirim.Muhtemelen benim girdiğim yer ile ilgili olan bir sorun, zira “VINN” hizmetini otobüste kullandığınızda bazı yerlerde daha iyi çekiyor.Speedtest.Net adresinden test ettiğimde aşağıdaki sonucu aldım.
-Kullanım
Esasında kullanımı oldukça kolay, size gelen “VINN” modem’in tak-çalıştır özelliği var ve “Driver CD”si olmadan yükleme yapabiliyorsunuz.Yüklediğinizde bilgisayarınızın masaüstünde “VINN” adında bir ikon beliriyor ve bu şekilde “VINN”a ulaşabiliyorsunuz, bu yazılım sayesinde bağlantı hızınızı, kullandığınız trafiği, modem’e özel numaraya gelen-giden “SMS”leri kolayca görebiliyorsunuz.Yazılım tasarımı gayet sade ve işlevsel.
-Tasarım
Modem’in tasarımı biraz kaba denilebilir, yani biraz geniş tasarlarmış.Fakat dış kaplama oldukça kaliteli ve ayrı bir tarzı var.Yani modem göze hitap ediyor diyebilirim.