Rc helikopterler gün geçtikçe ciddi bir kitle tarafından kullanılmaya başlandı. Talep oranı artınca çeşitlilik arttığı gibi, uygun fiyatlı ürünlerde piyasaya giriş yaptı. Bu hobiye başlamak isteyenler için giriş seviyesinde bir çok ürün bulunmakta.
Bizim size yapacağımız rc helikopter tavsiyesi ise nine eagle modellerinden esinlenerek üretilmiş olan v911 trex 100 style. Ürün kendi klasmanındaki helikopterlere göre bir çok özelliği ile artıda. Öncelikle 2.4 ghz kumanda sistemine sahip olması, 30-35 metre civarında bir çekim alanı oluşturmakta. Kendi klasmanı ve fiyat aralığındaki ürünler kızıl ötesi ile 5-10 metre arası bir cekim gücüne sahipler.
Rc helikopterlerdeki en can sıkıcı durum sarjlarının 15 ile 20 dakika arasında gitmesi. Bu üründe batarya harici olarak yapılmış olup, paket içerisinden çift batarya çıkması uçuş süresini 30 dakikaya kadar uzatabilmenizi sağlamakta. Öğrenme aşamasında sıklıkla çarpma ve düşme gerçekleştiği için bir çok ürün kısa sürede arıza ve yıpranmalara maruz kalıyor. v911 trex 100 ise kaliteli malzemeden yapılmış olup, darbelere dayanıklı olması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarabiliyor. Tek pervane sistemi kullanılarak sağlamlığı arttırılmış olan ürünün 4 kanallı olması tercih edilmesindeki önemli etkenlerin bir diğeri.
Aynı fiyatta satılan 3 kanallı ürünlere göre sağa ve sola yatma özelliği bulunan ürün iç ve dış ortam olmak üzere 2 farklı kademede kullanılabiliyor. Dış ortamda 3-4 rüzgar derecesine karşı dayanıklı olan ürün kapalı ortamdaki performansını dışarıda da arattırmıyor. Gelişmiş kumandası sayesinde, lcd ekranda sarj durumu, uçuş hızı, yükseklik mesafesi gibi bilgileri göstermeside ürün cazip kılan bir diğer etken.
Dayanıklı ve esnek yapıya sahip bu ürün, havada sabit kalma özelliğine sahip. Oldukça keyifli bir sürüş imkanı sunan ürün, akrobatik haraketlerde ve sürattede performans olarak oldukça başarılı.
Ülkemizde ürünler 90 ila 100 tl arasında satılmakta olup, 1. sınıf kopya ürünlerdir. Orjinalleri iki katı fiyatına satılmakta olup, testlerimizde kopya ürünler ile taklitleri arasında fiyat farkı haricinde hiçbir farklılık gözlemlenememiştir.
8. Kattan düşürmüştük biz, buna benzer bir helikopteri. Bataryası bitti yere çakılmıştı :(
Bu ürünün kumandasında sarj durumunu göstermesi bir nebze bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. Kullanılan malzemelerde gerçekten oldukça kaliteli youtubeda duvardan duvara vurarak yaptıkları testler var ben tabi cesaret edemedim :)
Bu ürünün kumandasında sarj durumunu göstermesi bir nebze bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. Kullanılan malzemelerde gerçekten oldukça kaliteli youtubeda duvardan duvara vurarak yaptıkları testler var ben tabi cesaret edemedim :)
Teşekkür ederiz. :)
Hocam youtube'de iphone tüfekle ateş eden adam var. :D ama evet farklı modellerinde farklı özellikler var. Biz bim'den almıştık 45TL'ye.