lostyazilim
tr.link

air 4240 Hakkında yardım

7 Mesajlar 3.907 Okunma
lstbozum
tr.link

Hepgel Hepgel bilgisayar elektrik elektronik Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Bilgisayar Elektrik Elektronik
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)
Selamlar öncelikle arkadaşlar 2 gün evvel bu modemi aldım bir müşteriye ancak ilk defa böyle bir sıkıntı ile karşılaşıyorum nedir bu sıkıntı başlayalım

modemin markası başlıktada belirttiğim gibi

Air 4240 - 54Mbps Kablosuz 4-port AP AirTies

Görevi kablolu ağları kablosuza çeviriyor ve ayrıca yine kablolu olarak 4 port çıkış sağlıyor

arkadaşlar 2 gün önce aldım dün sabah'a kadar uğraştım ettim ancak çezemedim sorun modemin arayüzüne giriyorum örneğin 192.168.2.254 sonrası dhcp sunucusunu etkinleştiriyorum böyle bilgiler aldım sonrası ise,

örneğin leptopta denedim bağlantı sınırlı erişimi veriyor yani resmen kafam gitti arkadaşlar bağlanmıyor bağlanıyor ama internet erişimi yok ancak şu varki,

baya kurcaladım ama aynı ayarlar doğrultusunda bir kez bağlanmayı başardım haliyle ozamanda bu defa ip ile arayüze girmedi mahlumki şifre belirlememiştim sadece test yapıyordum çünkü bunu müşterinin evinde yapamayınca evimde denemeyi uygun gördüm

Sayın arkadaşlar bu modem ayarlarından anlayan varsa lütfen yardımlarını esirgemesin kafam çatladı o kadar araştırma yaptım çözüm bulamadım nerden girdim bu işede pişman oldum neyse arkadaşlar umarım bilen vardır. bu modemi kullanmayı varsa lütfen ulaşsın bana

bu msn adresinden olabilir.

servertanitimi@hotmail.com

Şimdiden teşekkür ederim

Örnek bu Modem Upload ettim

Selamlar
wmaraci
reklam

JpnTr26 JpnTr26 EskişehirSpor! Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
Elinizdeki cihaz bir accses point ve router'dır modem değil.
routerlar hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu videoyu incelemenizi öneririm
http://www.teknoseyir.com/80411/kablosuz-kara-sovalye-asus-rt-n66u/

http://forum.donanimhaber.com/m_41347529/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_43827013/tm.htm
http://www.airties.com/_supportdocs/1/22/1_22_20120103003540.pdf
internette router ayarları diye aratırsanız daha çok dökümana erişebilirsiniz

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)
Teşekkür ederim ilgili yardımın için kardeşim bende bunu dediğim gibi 2 gün evvel aldım bilgisayarcıdan herzaman aldığım bir abmizden amacım işte zaten şu,

örneğin komşu karşı tarafan net çekiyor çektiği kablo ancak istedikleri kabloyu kablosuza çevirmek zaten 1 kez başardım ancak bir daha yapamadım.

sıfırladım ettim tekrar ve tekrar ama nafile dediğiniz yere bakayım ancak umarım çözerim olmadı artık pazartesi günü geri getiricem bakalım onlar, kurucakmı merak ediyorum.

teşekkürler.

Selamlar

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
bir şey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) dediğim gibi router ayarları diye aratırsanız daha çok döküman bulabilirsiniz.
https://www.google.com.tr/search?q=Air+4240+router+ayarlar%C4%B1&oq=Air+4240+router+ayarlar%C4%B1&aqs=chrome.0.57.225&sourceid=chrome&ie=UTF-8
buradaki sonuçları inceleyin birde isterseniz daha sağlıklı çözüm için
Hepgel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 80 / 65
  • Ticaret 6, (%100)
Teşekkür ederim kardeşim sağolsın ama yok aradığım yok sanırım ben kendim 1 kez nasıl çözdüm halen anlamadım zor değil aslında ama şüphede var cihazdamı sorun anlamadım gitti birde şu olay dikkatini çekebilir bilenlerin

örneğin ben dediğiniz gibi accses point 'in arayüzüne nasıl giriyom söyleyeyim ilk olarak ip adresini değiştiriyorum örneğin,

192.168.2.1
255.0.0.0.0

ok diyoruz sonrası adres satırına, 192.168.2.254 yazıyorumve giriyorum.

tabi bu arada internet bağlantımız gidiyor devam, tekrar bağlanıyoruz sebebi modem işte accses point'in arayüzüne girmek için girdik tamam Dhcp midir nedir aktif ediyorum daha sonra herşey tamam misal,

Arayüzde anasayfada,

internet bağlantısı bağlı
internet ip adresi. 192.168.2.3
ethernet bağlı
Dhcp sunucusu: Etkin

v.s v.s herşey sorunsuz gelelim leptop pc' ye,

leptpa giriyorum ağ bağlantılarına, ip kısmına yine

192.168.2.1
255.0.0.0.0
192.168.2.3

ok diyom tamam bağlanıyor sonra leptop pc'den, de Sorunsuz bir şekildede bundanda, accses point'in arayüzüne giriyor yani uzaktanda giriyor 192.168.2.254 gibi giriyorum sadece internete girmiyor sınırlı erişim hatası veriyor ve net yok kısaca bu sorun umarım açıklayıcı olmuştur :)

Bilenlerde bir göz atmasını bekliyorum arkadaşlar ben birde cihazdan şüpheliyim ama dur bakalım gün doğmadan neler doğar inanınki herşeyi kendim buldum çözdüm ama gerisini çözemedim ama doğru yağtığıma inanıyom çünkü dün sabahladım 1 kez girdi ve bağlandı tekrar fabrika ayarına getirdim çünkü tekrar denemek için, çünkü daha müşterinin evindede halldedicem ayarlarını ne modemmiş artık accses point'midir anlamadım

Şimdiden teşekkürler Herkese Arkadaşlar ve hayırlı Sabahlar

Selamlar

• Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 653
  • Beğeniler 319 / 175
  • Ticaret 3, (%100)
ağ bağlantılarından ip adreslerini değiştirmenize gerek yok diye biliyorum birde onu yapmadan deneyin isterseniz

furkanozden furkanozden Geleceğe hazır mısın? Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 2462
  • Beğeniler 98 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam nedense benim odadan çeken 40 tane wireless içinden 3 tanesi 4240 ve 3ü de şifresiz. Acaba modemde mi sorun var ki?

Are you alright?
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al