wmaraci reklam

Twitter'la İlgili Bilmeniz Gereken 10 Şey

18 Mesajlar 6.605 Okunma
pst.net
wmaraci reklam

bilgiji bilgiji www.bilgiji.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Senarist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 20 / 46
  • Ticaret 3, (%100)
Yıllardır twitter'la uğraşan biri olarak tüm bildiklerimi anlatmaya karar verdim. Biliyorum, içlerinden bazıları tepki çekecek. Çünkü bu işin ticaretini yapanlar bana kızacak. Aslında bu yazdıklarımı ***'da paylaşacaktım ama zamanında orada bunların bir kısmını anlatan arkadaşım yaptırımla karşılaştı. Çünkü orada çok büyük bir twitter ticareti dönüyor. Umarım burada da ben karşılaşmam :)

Yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerimdir. Belki başkaları daha farklı şeyler tecrübe etmiştir, bilemem. Yazarlarsa sevinirim.



1.Asla ama asla takipçi satın almayın. Çünkü %90’ı sizi takibi bırakacak. Defalarca denenmiş ve hep aynı sonuçla karşılaşılmış bir durum bu. 50 lira verip 10.000 takipçi aldınız diyelim. Sadece 1 hafta sonra bu 10.000 takipçinin 9500ü sizi takibi bırakacak. Neden? Çünkü kendileri istemeden sokuldukları paneller yüzünden sizi zorla takip ettiriliyorlar. Twitter’a yeni giren hemen herkes bir anda çok takipçileri olsun ister ve bunun en kolay yönteminin “takipçi kazan” siteleri sayesinde olacağını düşünürler. Ve o sitelere üye olurlar. Ve böylece de birilerinin paneline eklenmiş olurlar. Ki tek panelle de kalmazlar. Bu kişiler onlarca panele köle gibi satılırlar, istemeden/farkında olmadan yüzlerce kişiyi takip ederler. Ve twitter’ı biraz öğrendikten sonra hem sizi silerler, hem de üye oldukları uygulamaları.

2.İlla takipçi satın alacaksanız bot takipçi satın alın. Gerçek takipçilere göre daha uzun süre sizi takipte kalırlar. Ama o da artık çok uzun süre değil. Çünkü twitter’ın program geliştiricileri emin olun o botları oluşturanlardan daha iyi biliyorlar bu işi. Artık ne kadar iyi yapsalar da, bot hesaplara fotoğraf koyup tweet attırsalar da o hesaplar 3 gün içinde kapanıyor. Bunu kendi hesabımdan biliyorum. Twitter’ın en büyük hesaplarından birine sahibim ve bu açılan botlar sürekli beni takip ediyorlar. Yani yapan kişiler belli başlı hesapları takip ettiriyorlar başta. Ve bu hesaplardan biri de benim. Bir gün bakıyorum takipçi sayım 3.000 kişi artmış. Ertesi gün bakıyorum 3500 kişi düşmüş. Önce yapılanlar da dahil hepsi 1 gün içinde tespit edilip silinmişler.

3.3 gün 5 gün, 1 hafta hesabım yüksek görünsün, o yüzden yine de bot alacağım ben diyorsanız fiverr.com’dan alın. Çünkü fiverr’da 30k botu 5 dolara satıyorlar. Yani 11 lira. Türkiye’de ise 15k bot 30-40 lira. Zaten size 30 liraya 15 k bot satan adam da fiverr’dan yükletiyor. Sizden 60 lira alıyor 30k için, 11 lirasını fiverr’a veriyor, 50 lirası kendisine kalıyor. Ama dediğim gibi, o botlar da çok kalmayacak hesabınızda.

4.Bot hesap yapma scriptleri satın almayın. Alırsınız, günde 500 bot üretirsiniz, ertesi gün hepsi silinir. Emin olun silinir. Twitter’ın bu konudaki hızlı gelişimi şaşırtıcı. Cidden bulup siliyorlar. İnanmıyorsanız deneyin.

5.Panel olayını çok iyi bilmiyorum ama arkadaşlarımın yaptıkları kadarından biraz bilgim var. Panel işine eğer panelinizi geliştirebilecekseniz girin. Panelinizi çok fazla botla doldurmayın. Panel sitenizi (takipçi kazan vb.) iyi bir reklamla tanıtabilecekseniz bu işi yapın. Ortalık yüzlerce takipçi kazanma sitesi ile dolu ve hepsi içlerini doldurmakta zorlanıyorlar.

6.Hesabınızı gerçekten geliştirmek ve duyurmak istiyorsanız bunun en kolay 2 yolu var. 1.si güzel tweetler yazıp bu tweetleri değişen ücretlerle yüksek takipçili hesaplardan ReTweetlettirmek. Bir anda yüzlerce takipçi gelebilir ve bu takipçilerin %99u daimi takipçiniz olur genelde. Tabi iyi tweetler atmaya devam ederseniz. Reklam vereceğiniz hesaplara gelirsek, hesap ne kadar büyükse etki gücü büyüklüğün 2 katından daha fazla etkilidir. Formüle edersem: 350.000 lik bir hesaptan 20 RT 50 takipçi, 750.000lik bir hesaptan 80 RT 200 takipçi, 1.500.000luk hesaptan 320 RT 800 takipçi kazanırsınız. Tai rakamlar tweetinizin güzelliğine göre değişir ama oranlar değişmez. Bu hesapların reklam ücretini öğrenin ve kaç birim fiyata kaç RT ve takipçi kazanacağınızı hesaplayarak bu işe girin. Deneme yanılma yöntemi en iyi yöntemdir. (1.5 milyonluk hesapların tweet başı reklam ücreti 500 lira, 750.000lik hesapların 100 lira, 350.000lik hesapların ise 20 lira civardır. Bu açıdan baktığımızda daha küçük hesaptan reklam daha karlı gibi görünebilir ama büyük hesapların marka değeri bazen hesabınıza daha büyük güç katar uzun vadede). Normal reklamlar için de bu hesapları kullanabilirsiniz. Site reklamları için de ücretler aynı civardadır.

7.Hesabınızı gerçekten geliştirmek için 2. Yöntem deck olayıdır. Kesinlikle tavsiye ederim. Normal bir hesap satın alacağınıza deck hesabı alın ve iyi bir decke girmeye çalışın. Ben bugün çok büyük ve tanınmış bir hesaba sahipsem bunun sebebi zamanında ülkenin en iyi decklerinden birinde olmamdır. Ki şu an isimlerini versem şaşıracağınız onlarca fenomen zamanında deck kullanmıştır. Ki hala da kullanan var. Eğer deck hesabı satın alamıyorsanız bu hesabı kendiniz oluşturun. Takip edeni takip ederim mantığıyla günde 1.000 kişiyi takip ederek 3-4 ayda 50.000lik bir deck hesabın sahibi olursunuz. Bu 50.000lik hesabı sizin gibi 120 tane hesabın arasında soktuğunuzda günde 2 tweetiniz 120 tane 50.000lik hesaptan rtlenmiş olur. Ve o tweet en azından 100.000 kişi tarafından görülür (takipçi sayısı / görüntülenme oranı 15te 1dir. Yani bir hesabın 150.000 takipçisi varsa attığı her tweeti 10bin takipçisi görür ortalama. Çünkü o tweetin atıldığı anda o kadar kişinin twitter’ı açıktır). 50binlik her hesabın attığı bir tweeti hesap başına 3bin kişi görür. 120 hesap için toplamda 360.000 kişi eder. Bu 360.000 kişinin çoğu aynı kişidir ama. Çünkü takip edeni ederimciler genelde aynı kişilerdir. Farklı olan 100.000 kişidir ve dediğim gibi tweetinizi bu 100.000 kişi görmüş olur. Eğer farklı ve güzel bir tweetse tweet başına bazen 500 takipçi bile kazanırsınız.

8.Gündemi kesinlikle takip edin. Ve esprilerinizi, tweetlerinizi ona göre atın. Bunun büyük faydasını göreceksiniz. Eğer gündemle ilgili iyi bir espri yaparsanız ve bu tweeti deck hesabından ya da ünlü bir hesaptan rt ettirirseniz gelecek olan rt ve takipçi sayısına şok olabilirsiniz. 10 gün önce nur yerlitaş’la ilgili komik bir tweet atan bir twitter hesabı ücret karşılığı bu tweeti rtlememi istedi. Kabul ettim ve çocuk gelen takipçiler için bana 2 gün teşekkür etti. Bu olayın en büyük örneği odunherif’tir. 10 ay önce 17 aralık sürecini iyi değerlendirip Melih Gökçek’le ilgili çok komik tweet ve mention’lar attı. Ve onun öncesinde deckle geldiği 30 bin takipçi bugün 1.250.000e dayandı. Gündemi takip etmenin en güzel örneği kendisidir.

9.Buffer, hootsuite gibi tweet zamanlayıcılarını kullanın. Bunun gerçekten çok faydasını göreceksiniz. Ben ücretli buffer kullanıyorum. 500 tane tweeti zamanlıyorum ve bazen 2 hafta hesaba girmiyorum bile. Ücretsiz halinde günlük 12 tweet zamanlama hakkınız var. Diyelim ki sabahın körü için güzel bir espriniz var ama gecenin köründe de atmak istemiyorsanız bu uygulamalara girip sabah 6:30 için tweetinizi zamanlayın. Siz uyurken ya da servisteyken tweetiniz atılacak ve etkisi katbekat fazla olacak. Manageflitter gibi takip etmeyenleri silme programlarını da kullanın. Eğer deck hesabı oluşturuyorsanız bu siteler en büyük yardımcılarınız olacak.

10.Eğer cidden komik olduğunuzu düşünüyorsanız arada bir ünlü insanları toplu halde takip edin, onlara mention atın. Cidden komikseniz bazıları takibinize geri dönüş yapabilir. Tüm ünlüleri nereden bulacağım diyorsanız starmetre.com’un ünlü bulucu kısmını kullanabilirsiniz.

Diyeceklerim bu kadar. Umarım faydalı olmuştur.
videolarim sedat5453 sosyalmedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

rkorkmaz rkorkmaz Ramo Kullanıcı
  • Üyelik 07.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Procurement Specialist
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** K**
  • Mesajlar 1284
  • Beğeniler 255 / 254
  • Ticaret 93, (%100)
Çok yerinde ve bilgilendirici bir yazı olmuş, teşekkürler.
 

 

daFirenze22 daFirenze22 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad R** V**
  • Mesajlar 1229
  • Beğeniler 15 / 178
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam çok iyi ve güzel bir yazı olmuş ama son günlerde duyar olduğum "Deck" kavramının ne olduğunu bilmiyorum biraz açıklar mısınız?
 

 

Kendi halinde.Meraklı gözlerle inceleyen.

bilgiji bilgiji www.bilgiji.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Senarist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 20 / 46
  • Ticaret 3, (%100)
Şöyle bir şey: 1 tane kişisel hesabın var diyelim. Adı samimiadam olsun. Bir tane de takibe takip yaparak kasılmış ve 50binlere getirilmiş bir RT hesabın olsun. Adı da samimiRT olsun. Senin gibi de 10 tane arkadaşın var. hepsinin 1 tane 50bin takipçili RT hesabı var, 1 tane de kişisel hesabı.

Bu 10 tane 50bin takipçili RT hesabını bir deck grubuna alıyorsun. Tweetdeck adlı uygulama bunun için. uygulamaya girdiğinde 10 hesap da orada. ve sen kendi kişisel hesabını açıp oradan bir tweet seçiyorsun. Seçtiğin tweeti bu 10 hesaptan aynı anda RTliyorsun. tweetin 50binlik 10 hesaptan RTlenip bir anda 500bin kişiye ulaşıyor. günde 2 tane RT hakkın var. tabi arkadaşlarının da öyle. böylece kişisel hesaplarınız kimseyi takip etmeden takipçi kazanmış oluyor. insanlar "aaa bu tweet 100 rt almış" deyip seni takip ediyor :) tabi tweetinin de güzel olması lazım.

umarım anlatabilmişimdir. yapmadan biraz karışık gelir çünkü :)

Bir tweetin deckten rtlendiğini rtleyen kişilere bakmadan anlamanın en kolay yolu da rt/fav oranına bakmaktır. eğer bir tweet organik yollarla yürümüşse rt sayısı fav sayısının 3te1i civarında olur. 5te1ine kadar da inebilir. twitter'ın iç dinamikleri bu yöndedir hep. ama eğer deckten rtlendiyse rt ve fav sayısı birbirine yakındır.
 

 

wmaraci
Mersin evden eve nakliyat

dodanli dodanli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Sigorta
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 21 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
Gayet açıklayıcı olmuş hocam teşekkür ederim.
 

 

halilyc halilyc labters.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web & Grafik ve iOS
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 441 / 190
  • Ticaret 6, (%100)
çok güzel bir yazı olmuş hocam elinize sağlık :) Sosyal medyanın gücünü iyi bilirim bu yüzden kendi siteme ait hesabımın hatırı sayılır rakamlara ulaşması için çabalayacağım. Bu tarz makaleler güzel yönlendiriyor yeni başlayanları, en basitinden burdan 10.000 takipçi almıştım etkisi sıfır gerçekten sırf rakamdan ibaret. Herşeyin en güzeli organik olanı :)
 

 

sedat5453 sedat5453 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 613
  • Beğeniler 242 / 78
  • Ticaret 3, (%100)
Faydalı bilgiler olmuş teşekkürler
 

 

bilgiji bilgiji www.bilgiji.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Senarist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 20 / 46
  • Ticaret 3, (%100)
***'da hala çılgınca takipçi satın alanları gördükçe üzülüyorum. Sanırım tüm twitter kullanıcıları hayatlarında 1 kez takipçi satın alacaklar ve sonra bunun gerçekten işlevsiz bir şey olduğunu fark edip pişman olacaklar.
 

 

mstfozdnc mstfozdnc Satış Pazarlama Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 158
  • Beğeniler 53 / 46
  • Ticaret 19, (%100)
Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler
 

 

TheLacivert TheLacivert Invictus Maneo Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Psikolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 1400
  • Beğeniler 497 / 496
  • Ticaret 0, (%0)
Çok verimli yazı olmuş, gerçekten eline sağlık. Şu deck işini iyice merak ettim ben ya şimdi benim Blog için bir hesap açıp onu kassam, bunu deck ile miyapabilirim. Hani sıfırdan Deck'e girilmez mi?

Biri elimden tutsun da kavratsın iyice şunları bana yahu :D
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al