-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Baggi Tekstil A.Ş
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
phpmyadminde oluşturduğumuz iki tabloyu birbirine nasıl bağlayabiliriz.? O kadar araştırdım ama faydalı bi açıklama bulamadım.
Örneğin :
ogrenci tablom var.
ve not tablom var bu iki tabloyu bağlamam gerek.
Neden diyecek olursanız kayıt eklerken hem öğrenci bilgileri hemde not bilgileri aynı anda girilecek. İlişkili olması şart yani.
yardımcı olursanız sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirme
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
notlar tablosunda öğrenci id'si alanını oluştur, not eklerken öğrenci id'sini de kaydet notlar tablosuna
bağlanma dediğin şey, somut bir şey değil. iki birbirinden alakasız tabloyu ortak bir sütun ilişkilendirerek bağlayabilirsin ancak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Murat Alabacak <http://muratalabacak.net>
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
70, (%100)
Kayıt sayfasındakileri tek tek alırsınız istediğiniz tabloya eklersiniz. Bunda bir sorun yok. Yani ad, soyadı bir tabloya kaydedebiliyorsanız notunu da başka tabloya kaydetmek için sadece tablo adını değiştireceksiniz. Ama şöyle bir şey demek istiyorsanız o farklı. Öğrenci id si ile hem ad,soyad bilgilerinin bulunduğu tabloya, hem de notlarının bulunduğu tabloya bağlanıp veri çekmek istiyorsanız aşağıdaki deyimi kullanabilirsiniz. (Tabi öğrendi id'si notlar tablosunda da olmak zorunda. Çünkü öğrenci id si ile aynı id de olan notu getirecektir.)
SELECT ogrenci_id, ogrenci_isim FROM ogrenciler INNER JOIN notlar ON ogrenciler.ogrenci_id=notlar.not_ogrenci_id;
imza yok...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
70, (%100)
Veri tabanına veri eklemek gayet kolay kardeşim. Bunu mu demek istedin tam anlayamadım aşağıdaki gibi veri tabanında istediğin tablonun istediğin sütunları kayıt girebilirsin.
INSERT INTO ogrencitablosu SET ogrenci_adi='$yeni_ad', ogrenci_no='$yeni_no'";
imza yok...
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirme
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
erbasaran adlı üyeden alıntı
Veri tabanına veri eklemek gayet kolay kardeşim. Bunu mu demek istedin tam anlayamadım aşağıdaki gibi veri tabanında istediğin tablonun istediğin sütunları kayıt girebilirsin.
INSERT INTO ogrencitablosu SET ogrenci_adi='$yeni_ad', ogrenci_no='$yeni_no'";
INSERT INTO ogrencitablosu (ogrenci_adi, ogrenci_no) VALUES('$yeni_ad', '$yeni_no');
böyle olması gerekiyor
Murat Alabacak <http://muratalabacak.net>
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
70, (%100)
Farketmez iki şekilde de olur sıkıntı yok :)
imza yok...