lostyazilim
tr.link

16 Mbps ADSL İle Ne Kadar Hız Alıyorsunuz ?

10 Mesajlar 1.633 Okunma
acebozum
tr.link

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
5 gündür 16 Mbps Adsl hizmetimde max 9,7 Mbps hız alıyorum.Superonline aradığımda diyorlarki 16 Mbps hizmetinde max 11 mbps hız alırsınız.Bende 3 aydır kullanıyorum ve enaz 11 mbps max 14 mbps gördüm.Bu işte bir iş var diyerek yeniden aradım.Bu seferde dediler ki kablolarınızda bir sorun gözüküyor.

Oysaki kablolarda daha önce kullanılmamış 0 kablolardı.Takılalı 3 ay olmuştu.İç şebeke kablolarıda bir o kadar sağlam 0 kablolardı.

Sizin hatlarınızdaki hız değerleri nedir ?

wmaraci
reklam

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Bu konuda size ulaşan son hız değeri farklı etkenlerden etkilene biliyor. Örneğin modeminizden sokaktaki kabinete kadar olan hat mesafesi,hat üzerindeki eklemeler ayrıca kabinet'e bağlı kullanıcı sayısı, kabinetin de bir önceki kabinete olan mesafesi vs gibi bir sürü durum var. Bir kaç ay önce bir sokak arkaya taşındık aynı kabinet üzerinden servis almama rağmen orada hızım 18 Mbps civarı iken şuan 22-24 Mbps civarı.

Bir sürü etken olabilir, ev içerisinde bir değişiklik olmadıysa bile hattınızın bağlı olduğu sokakdaki kabinete yeni kullanıcılar eklenmiş olabilir büyük ihtimal. Müşteri hizmetlerini tekrar arayıp hatınızın bağlı olduğu kabinete kontrol ekipleri göndererek kontrol edilmesini veya portunuzun değiştirilmesini teklif edin ayrıca komşularınıza da nekadar hız aldıklarını sorun.

• Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
Komşularımada soracağım ne kadar hız aldıklarını.Bana verdikleri cevaplar çelişkili geldi.Önce elektrikçi yardımıyla bir sinyal kontrolü yaptıracağım.Sonra teknik ekib isterim.

Bilgiler ve öneriler için teşekkürler.

BilisimHostnet BilisimHostnet Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ucuz Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 48 / 39
  • Ticaret 4, (%75)
16 Mbps internet var
suan 13.91-14 alıyorum 2 mbps eve gelene kadar kayboluyor. saygılar...
narinhosting

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

recepacs recepacs Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad R** A**
  • Mesajlar 298
  • Beğeniler 53 / 33
  • Ticaret 53, (%92)
benimde 16mbps var ama ben 1mbps alıyorum

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
14 alıyorum. Dedikleri gibi kablolarınızda,splitterınızda sorun olabilir. Veya hat değerleriniz 16 için uygun olmayabilir. Mesela benim hattım 22 ye kadar destekliyor. Verilen hız 16mbit test sonuçları 14 mbit. Bana gelene kadar 2mbit bi sinyal kaybı oluyor. Sizin hattınız tahminimce 12mbit e sabitlenmiş olabilir. 12ye sabitlendiyse gelene kadar 2 3 mbit kayıp olur.

Hattınızı kontrol ettirmenizde fayda var. Dilerseniz TeamViewer bağlanarak modem arayüzünüzden hattınızın değerlerini kontrol edebilirim.

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
3-5 arası :) Buna bile şükrediyorum şuan bulunduğum yerde. 3 aylığına taşıdım interneti buraya, 50 mbps hızdan bu hıza inince garip oldu baya :D

Deucalion Deucalion ........ Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 17 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
16 lık paketten 14 alıyorum . Arkadaşın dediği gibi eve gelene kadar 2 si kayboluyor. 1 hafta önce kota düştü 3mbps olarak devam ediyordum . Bugün ne hikmetse tekrar 14'e yükseldi.

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Daha önce 16'lık paketini kullanıyordum *****'in ve 13-15 arası alıyordum. 70 lira ödüyordum.
2 ay önce Uydunet'e geçtim. 25 Mbps downloand, 2 Mbps upload hızı var. 45 lira ödüyorum. Ve 25 mbps hepsini çekiyor. Kaybolma, kaçma gibi bir sorun yok. Bir daha ***** gibi rezil bir firmaya bulaşmam.

• Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
bu Superonline'nın müşteri temsilcileride bilmiyor.Girdim modem arayüzüne dsl bilgilerini kontrol ettim.Frekans ve kanal değişikliği yaptım.Şuanda hiç almadığım değerleri almaya başladım. 15 e kadar dayanıyor.

Ayrıca bu sokaklardaki kabinlere uzaklıkta çok büyük etken.Yukarıda bazı arkadaşlarda yazmışlar zaten.Bir tanıdığım 16.01 Mbps 0,81 Upload alıyordu.Yani vaad edilen hızı bile delip geçiyordu :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al