imamet adlı üyeden alıntı
Hocam güzel bir bölüm bitirmişsin. Bilgisayar , internet dünyası çok geniş ben sana şöyle yap derim yarın aklına başka bir şey yatar onu yaparsın. Bende arkadaşa katılıyorum. Bu dünyayı kolunda bir bilezik olarak tut ama sakın boş bırakma. Yeteneklerin ölçüsünde mutlaka bir yerlere varırsın diye düşünüyorum.
anlıyorumm hocam ben bunun dılında bir mesleğe yönelsem güzel olcak fakat seviyorum bu işi mesleği yeni fikirler tasarımlar seo optimizasyonu ben 20 yaşındayım şuanda bir firmanın web tasarım departmanını ben yönetiyorum fakat ücret almıyorum firmanın adını kullanrak iş alıyorum fatura kesiyorum vs. Siz bu web tasarım işinden memnun musunuz yada ek iş olarak mı yapıyorsunuz asıl mesleğini nedir?
Ek Olarak:
fastbayi adlı üyeden alıntı
Yaşınız 20 okumanın yaşı yok bence imkanın varsa 4 yıllık okumaya koyul hocam. eğer 4 yıllık okumaya imkanın yoksa Ek iş yapacaksın hocam mecbur. artık 2 işe fırsat ayırdıgın kadar ailene ilgilenebilirmisin bilemem :)
bu işle o kadar meşgul oluyorum ki bazen yemek yemeye gitmiyorum yanlarına yada beraber vakit geçiremiyoruz fakat bunların karşılıgında kazandıgım para site başına 750 TL bunu bir kısmı domain hosting kalan paranın 3 te1 i peşin kalan parayı da almak için bir çok ugraş :/
Ek Olarak:
Bityavrusu adlı üyeden alıntı
Taksit ile alıcaksan parayı, sanal pazardan satabilirsin siteyi. Para sana nakit gelir müşteri taksit ile öder %5 komisyon var 100 TL den itibaren.Onu hesaplayıp koyarsın yada o kadar parayı gözden çıkarırsın.
Profesyonel şirketlerde çalış ama freelancer olarak değil. Açık öğretimden işletme oku o sırada bölümünü 4 seneliğe tamamla, zamanla başarılı olursan yönetcilik pozisyonlarına yükselirsin.
İşine para amaçlı yaklaşma severek yaklaş.
Severek yaptıktan sonra, başarılı olmak için tüm adımları attıktan sonra kazanırsın.
hocam benim düşüncem kendime ait bir hostingim olsa 250 TL den site yapsam 300 müşteriye ulaşsam yıllık bakım ve güncelleme olarak 125 TL alsam
300 x 125 : 37500 / Aylık : 3125 Fakat bu sitemi gerçekleştiremedim ama olursa oluru varmıdır ? :)