lostyazilim
tr.link

Acun Medya Avukatları Peşimi Bırakmıyor :)

52 Mesajlar 9.304 Okunma
acebozum
tr.link

wolveron wolveron ozgurlukicin.com Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Seo Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 197
  • Beğeniler 6 / 57
  • Ticaret 21, (%95)
Buradaki durumla benzer bir durum yaşamıştım. Dünya devi bir hdd markası isminin 1 harf değişik haliyle proje başlatmıştım ve com , net ,org ve marka ön yazısı ile com.tr yi almıştım. Projem 6 ayda büyüdüğünde dikkatleri çekti ve firma bana dava açtı. Bende içerik olarak haber yaptığımı savundum ve firmaya rekabet oluşturacak herhangi bir durum olmadığını ilettim. Tabi durum ICANN'a iletilmiş ve dava açılmış. Hakem heyetleri beni haksız buldu ve domainlerimi elimden aldılar. Burdaki kuralda bir markanın Dünya üzerinde 20 ülkede marka patenti var ise, kendi ismine yakın veya benzer isimleri tehdit görür ise 2000$ ücreti yatırarak dava açıyor. Tabi danışmanlık firması ile yaptığı için bu ücret 3-4 bin dolarları buluyor ve 2-3 ay içinde elinizden alıyorlar. Ben kendilerine 2 bin TL verin projeyi size devredeyim şeklinde bildirdim ama, onalar 6-7 bin TL harcayıp almayı tercih ettiler. Tabi benim zararım marka patent ve proje emeklerim oldu. Başka birşey olmadı.

Normalde com gibi evrensel uzantılarda ilk gelen alır kuralı var. Bu şekilde bir dünya çapında marka tescili olmayan hiç kimse domaini elinden alamaz. Hiç bir hakta iddia edemez. İçerik konusunda yine yazılardanda size herhangi bir şey yapamazlar. Burada sadece görüntülerden dolayı size dava açabilirler. Ben böyle bir durumda olsaydım. Tüm resimleri kaldırıp photoshop ile farklı resimler ekleyerek yayına devam ederdim. .Geçmiş olsun..

wmaraci
reklam

Kanuni Kanuni WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 09.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Müh
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 767
  • Beğeniler 242 / 241
  • Ticaret 12, (%100)
Domaini değiştirip devam etseydiniz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al