lostyazilim

Adblock kullanmak Caiz midir?

17 Mesajlar 6.182 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cankural06 cankural06 www.cankural.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 11 / 73
  • Ticaret 15, (%93)
Adblock , Chrome uzantısı olarak 10 milyondan daha fazla indirilme oranına sahip bir Chrome uygulaması. Firefox için de add-ons uygulamalarında var. Bu program sayesinde bütün reklam içeriklerini görünmez kılabilirsiniz. Banner reklamların çoğunu rahatlıkla algılayıp kaldırabiliyor. Peki bu caiz midir?

Adblock eklentisi "+18, adult" vs. tarzı sitelere girerken işinizi görür. Abuk sabuk "35 cm, Ayda 5.000 $" tarzı reklamları kaldırarak rahatça site üzerinde seyahat etmenizi sağlar. Gelelim bizim gibi sizi bilgilendirerek, sorunlarınıza çözüm sağlayarak, size yardım eden Webmaster'lara...

Ortalama bir " destek / yardım " amaçlı bir websitesi, reklamları sayesinde siz onun sitesine girdiğinizde ortalama 0.001 $ gelir kazanır. Şimdi siz Adblock zerzevatını kurduğunuzda bu Webmaster'ın ekmeğiyle oynarsınız. 0.001 gibi ufacık bir geliri onun elinden alırsınız. Bu yardım sever Webmaster para kazanamazsa zarara girer. Sizlere yardım edemez ve desteğini çeker.

Sözüm ona ki; AdBlock Webmaster'ların ekmeğiyle oynar! Bu programı kurmayın kuranları uyarın!

Kaynak: http://www.systemtechno.net/2014/12/adblock-kullanilmali-midir-caiz-midir.html
AzX66

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cArleone cArleone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web master
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 85 / 59
  • Ticaret 9, (%100)
din sömürüsü yapmayalım.isteyen kullanır.kullanıcı senin sattığın reklamı almak zorunda değildir.
sorueki kalemdir KaGaN

kişi bu mesajı beğendi.

www.ustaderslik.com

FMH FMH tikky147design.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad F** H**
  • Mesajlar 101
  • Beğeniler 0 / 15
  • Ticaret 17, (%100)
Şimdi dini karıştırmadan incelersek kullanıcı neden Adblock türü programlar kullanır?
1. Aşırı reklamdan kurtulmak için...
2. Adult içerikli reklamlar için...
Peki reklamları bu webmaster arkadaşlar normal düzeye indirip sitenin içeriğine göre reklam eklemesi yapsa insanlar neden Adblock kullansın?

Ek Olarak: Düzenleme: Afişi görünce, change.org 'a kampanya açtın sandım :)

• Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 11 / 73
  • Ticaret 15, (%93)

FMH adlı üyeden alıntı

Şimdi dini karıştırmadan incelersek kullanıcı neden Adblock türü programlar kullanır?
1. Aşırı reklamdan kurtulmak için...
2. Adult içerikli reklamlar için...
Peki reklamları bu webmaster arkadaşlar normal düzeye indirip sitenin içeriğine göre reklam eklemesi yapsa insanlar neden Adblock kullansın?

Ek Olarak: Düzenleme: Afişi görünce, change.org 'a kampanya açtın sandım :)

Hocam elinize sağlık güldürdünüz. :)

wmaraci
wmaraci

JrFree JrFree . Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek .
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 485
  • Beğeniler 80 / 76
  • Ticaret 30, (%100)
siz öyle bir anlatmışsınız ki sanki ad*lt içerikli sitelere girmek caizdir gibi
sametozkan

kişi bu mesajı beğendi.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Bir dizi sitesine girdiğimde eklentinin engellediği reklam sayısı 16 yazıyordu, bunu gördükten sonra ben o eklentiyi kaldırır mıyım hiç? Reklamdan siteler görünmüyor. Reklamı güzelce ve yeterince yerleştirenler için eklentiyi kapatıyorum, örneğin wmaraci.com
bjlkl sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

Sencron Sencron Tasarım / Yazar / Editör Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad K** G**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 11 / 6
  • Ticaret 37, (%100)
Arkadaşımızın dediği gibi yapsalar, biti kanlamak deyiminin vücut bulacağı ilk yer webmaster'lar olacaktır :D

Bunu Google çok minimal bir standarta oturmadıkça, (cezai yaptırımla) bu gibi uygulamalar devamlı var olacak...

Soickan Soickan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 37
  • Beğeniler 0 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
hurriyet.com.tr, milliyet.com.tr, haber7.com vb.

hangi dini katarsanız katın, hangi beyinle bakarsanız bakın, TV de popturk, mjc tv vb yüzlerce kanalındaki reklamları nasıl seyretmiyorsanız ve bir nevi onlar içinde adblock görevini ellerinizle yapıyorsanız, gelip burada kendi sitenizin reklamınıda yapmayın.

Bende webmaster'ım ve kendimde adblock KULLANIYORUM.

Ben paragöz webmaster değilim, sağdan soldan zıplayan, sayfa açılmadan önce simsiyah arkaplanda koskoca bir sayfayla karşılaştıran, video önü 15 sn zorunlu reklam sonrası 5 sn sonra kapatmamızı sağlayacak kadar kötü bir haber yapan bir kişi veya yönetici olmadığım için benim için ADBLOCK kullananlardan sıkıntım yok.

Çünkü, Adblock kullanıpta temiz bir sayfa görenler bir o kadarda kullanmayanlarında temiz sayfa görmesini destekleyen birisiyimdir.

Bırakın artık bu adblockun peşinide, bu tür programın çıkmasına sebep olan sizinde dahil olduğunuz grubun aslında kazandığı paranın caiz olup olmadığını tartışın.

Bu reklamları çünkü siz yayınlıyorsunuz, kullanıcı bu reklamı görmek için sitenize girmiyor. !
cArleone sorueki kalemdir

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 11 / 73
  • Ticaret 15, (%93)

cgrclk adlı üyeden alıntı

Bir dizi sitesine girdiğimde eklentinin engellediği reklam sayısı 16 yazıyordu, bunu gördükten sonra ben o eklentiyi kaldırır mıyım hiç? Reklamdan siteler görünmüyor. Reklamı güzelce ve yeterince yerleştirenler için eklentiyi kapatıyorum, örneğin wmaraci.com

Olayı özetlediniz Hocam...

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
1- Soru bana göre anlamasız.

2- Sorunun sorulduğu yerde anlamsız. Neden diyeceksiniz , burda bende dahil bir çoğumuz bu caizdir bu değildir diyebilecek bir bilgi birikimine sahip değiliz. Yorum yazan herkes kendi düşüncesine göre fikrini ortaya koyuyor.

3- "Sen adblock caiz midir?" gibi bir soru sormuşsun biride gelir "senin sitene eklediğin adsense reklamları caiz midir?" diye sorar sana , iş uzar gider.

Sonuç olarak toparlarsak anlamsız bir soru, anlamsız ve sonuca varmayacak bir tartışma benim gözümde.

Ama bende kendi yorumumu yazacak olursam ; sizin mantığınız ile sokakta her gördüğünüz billboard'a bakmanız lazım , yani değil mi yazık günah o kadar uğraşmış adamlar reklam vermiş... (!)

---
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al