lostyazilim

Alexa Değeri Düşürme Yöntemleri

20 Mesajlar 12.388 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

barisay barisay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Seo, Wordpress, Security
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1386
  • Beğeniler 146 / 428
  • Ticaret 65, (%100)
çoğu sitede ref kodu var googlenin buna karşı bir tutumu yok dediğin eklentide aynı mantık ama eklentiyi sen kuracağın için sadece sen ref yaparsın seninde bayramın kutlu olsun
MehmetYuksel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

chemistrap chemistrap WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)
Refresh her site için yemez diye düşünüyorum . Mesela çoğu haber sitesi bunu yapıyor site alexa sıralaması için uygun bir yöntem gibi görünebilir ama ziyaretçi için istenmeyen bir durum oluşturabilir. Kişi kendi makalelerine ve ziyaretçilerine göre bunu yapması gerekir diye düşünüyorum. Alexa için kullanıcılara toolbar yükletmek ve doğru backlink almak ve site içeriğinin güncelliği çok önemlidir , netmi sitesi forum sitesi olduğu için birçok konu da aktif yazılar yazan yorumlar yapan kişiler olacaktır bu da sitenin günün çoğu bölümünde aktif kullanıldığını gösterir , toolbar yükleyen kişi sayısnı bilemem ama bence netmi sitesini bu derece yukarıya taşıyan en önemli özellik . 1 ) İçerik güncelliği 2 ) Backlink
Teşekkürler yazınız için.

Senarist Senarist WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 39 / 34
  • Ticaret 1, (%100)
3- Refresh Kodu
Gezilen sayfalar refresh kodu ile belirli zamanda kendini yeniler ve sayfanın her yenilenişinde tarayıcınız Alexa'ya siteye yeniden girliyormuş gibi bilgi gönderir.

bence bu refresh kodu insanın canını sıkıyor tam haber okurken birden yenileniyor özellikle büyük haber siteleri ve spor siteleri bunları yapıyor maalesef

Kişisel Blogum

www.fatihcetinn.blogspot.com

Machine Machine www.wptreni.com Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı & FED
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Konu için teşekkür ederim,güzel bilgiler vermiş konu sahibi emeğine sağlık.

Birkaç şeyde ben eklemek isterim ; toolbar konusunda yanlış bilgi var herkeste, toolbar alexa'da sizi düşürmüyor eğer toolbarı kullanan üyeniz var ve toolbar aracını kullanarak sitenize giriş yaparlarsa o zaman bir etkisi oluyor.

Gelin görün ki bizim internet kullanıcıları google ' yandex yazıp yandex'ten arama yapan bir kitle :D kaldı ki toolbara tıklayıpta senin sitene girmeyeceği kesin bir de o toolbarları virüs zanneden kesimde var onları saymıyorum bile aman kurma bu virus deyip toolbarı kurmayanlarda var boşa çaba olur.

Yeni site sahiblerinden biriside benimdir heralde 1 ay kadar oldu sitemi açalı ve şuan alexe değerim 612,932 dünyada türkiyede 5 binlerde...

Tek yaptığım alexa widgetini eklemek, refresh kodunu sadece index sayfama koydum ve sürekli özgün güncel içerikleri girdim + sosyal paylaşım sitelerinde açtığım her konuyu paylaştım ve böylelikle alexa'da düşüyorum.

Alexa sadece toolbara,widgete bakmıyor alexa sayfanızı ziyaretine'de çok önem veriyor.Twitter ve facebook sayfalarımda alexa sayfamı her gün paylaşmaktayım ve girip bakanlar sayesinde yine düşüyorum.

wptreni.com |  Wordpress Blogu
wmaraci
wmaraci

panicx90 panicx90 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Digital Pr
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 5 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Harika bilgiler çok teşekkürler :)

metehan777 metehan777 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı, Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 37 / 25
  • Ticaret 2, (%50)
Alexa sadece ufak ipuçları alabileceğiniz bir sistem olmalı. Artık Google mühendisleri bile "Pagerank'inizi kontrol etmenize gerek yok" diyor. Öldü artık alexa. Hangi siteler popüler diye bakıyorum ilk 100'den o kadar.

Alexa'nızı düşürmek için değil, kullanıcılarınız için bir site yaparsanız daha çok fayda sağlarsınız.

cagdasbahadir cagdasbahadir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 14 / 50
  • Ticaret 2, (%100)
Güncel :D

MesuT MesuT Kullanıcı
  • Üyelik 02.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 1831
  • Beğeniler 1585 / 557
  • Ticaret 2, (%100)

metehan777 adlı üyeden alıntı

Alexa sadece ufak ipuçları alabileceğiniz bir sistem olmalı. Artık Google mühendisleri bile "Pagerank'inizi kontrol etmenize gerek yok" diyor. Öldü artık alexa. Hangi siteler popüler diye bakıyorum ilk 100'den o kadar.

Alexa'nızı düşürmek için değil, kullanıcılarınız için bir site yaparsanız daha çok fayda sağlarsınız.

Bu adam geleceği görmüş :D

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1338
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)
Yeni konu açsaydın ya hocam 4 yıllık konu hortlamış :)

Alexaya değer vermeyi uzun süre önce bıraktığım için adını uttum bir program vardı site içerisinde 5-10 sayfa geziyorsunuz ve gezdiğiniz farenin hareketlerini kayıt ediyor. Sonra kaydı oynat diyip bilgisayarı açık bırakıyorsunuz bütün gün sizin yerinize sitede geziniyor. Alexa toolbar yüklü olmalı. Hala işe yarıyor mu, bence yarıyordur alexa çokda güvenilir bir sistem değil. Forumlarda alexa düşürme grupları vardı, 2010'larda yapıyorduk yanılmıyorsam 5-10 kişi hergün herkes birbirinin sitesinde 3-5 dk kalım 10-20 sayfa geziyordu. İşe yarıyor. Sorun şuki taşıma su ile değirmen dönmez 3 ayda düşürdüğün alexa 3-4 ayda eski yerine döner.

Aykut Aykut Yaşa Mustafa Kemal Paşa Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 2184
  • Beğeniler 715 / 772
  • Ticaret 32, (%100)
Daha hızlı düşüş için yorum gruplarına katılabilirsiniz.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al