-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce alexa tr değerim 7 bindeyken şimdi 18 binlere kadar düştü. Bunun nedeni nedir ? Durduramıyorum gittikçe düşüşte :eek:
Konnektör
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
alexa bu aralar böyle takma fazla
ddrx7
Yesilandroid.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
okuyor
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
alexa 'yı bir kere taktım kafaya çok uğraştım 10 bine kadar geldim sonra 40 bine 50 bine geriledi. o gün anlamıştımki ben alexa 'ya ne kadar bakarsam bakayım. alexa kendi kafasında ogünden sonra açtığım sitelerimde alexa 'ya dikkat etmedim. Koyduğum reklamlarıma dikkat ettim. içeriklerime dikkat ettim, Ve en önemlisi ziyaretçi kitleme dikkat ettim,
sana önerim alexa'yı boşuna takma kafana , çünkü 7 bindeysen sen dönüp dolaşacağın yer yine 7 bin oluyor. alexa hep bunu yapıyor ben 10 bindeyim diyelimki, beni 4 bine düşürtür umut verir, diğer güncellemede 10 bine geriletir. yada 15 bine yükseltir diğer güncellemede 10 bine getirir. bu tarz kalıcı düşüşler alexa'da özellikle 10 bin altındaysan çok alçalıp yükseliyorsun ve biraz zaman geçtiğinde alexa'da hakkettiğin sıraya ulaşıyorsun
1 kişi bu mesajı beğendi.
Yesilandroid.com - Android Blogunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
N** D**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Aynen katılıyorum. 30 k iken TR sıralamam bir anda kayboldu. Takma kafana...
Lagger
SEO & Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
cihazında sürekli sitende açık tut ve alexa toolbarla gez 1 haftaya %70 düşersin
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Web sitesi sahibi
-
-
Ad Soyad
Ö** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
herkese merhaba,
Alexa 'nın güvenilir ve geçerli veri sunmadığına dair sanırım herkes hemfikir..Ve fakat, halen hatırı sayılır miktarda reklam veren Alexa diyor başka bir şey demiyor...Bu noktada kaliteli,hiti istikrarlı şekilde artan siteler kazanç anlamında haksızlığa uğruyor.Örneğin sitemin yaz aylarındaki hiti şu ankinin 3'te 1 'i olmasına rağmen,Alexa sıralamam yaz aylarından 3 kat geride :)
Kafaya taktığım yok..Analytics'de sitede kalma oranları,farklı sayfa görüntüleme oranları oldukça iyiye gidiyor.Ama Alexa'yı ciddiye alanlar için sorun.
Aslında bu noktada radikal bir önerim var ve bunu mutlaka biri yapacak :) Diyorum ki;Eyy Alexa !Madem kalietli ve doğru ölçümleme yapamıyosun,senin verilerin nedeniyle maddi ve manevi kaybı olan bir site sahibi sana tazminat davası açar vekazanır.Aha da bunu bi yere yazın,dediğim olacak.Özellike uyanık ABD lilerbu fırsatı kaçırmayacak :)
selamlar,
Özgür.
Yol iki noktayı birbirine bağlamaz,o iki nokta yol üzerinde bulunur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yanlış bilgi yanlış sonuç doğuruyor. Ondan sonra o yanlışın içinden çıkmaya çalışanlar da doğal olarak doğru yolu bulamıyor :)
Alexa nedir? Alexa web sitelerine trafiklerine göre değer verip sıralayan bir sistem. Sitenizin hiti arttıkça alexa değeriniz düşer, üst sıralara çıkarsınız. Ama bu sadece sizin site trafiğinize bağlı değildir, diğer sitelerin trafikleri de önemlidir.
Şöyle basiteştireyim; dünya genelinde sadece 3 adet web sitesi( a,b,c) olduğunu düşünelim; bugün toplam 15 kişi internete girdi, a sitesine 5, b sitesine 8, c sitesine 10 kişi girdiğini varsayalım. (aynı kişiler birden fazla siteye de girebileceği için toplam giriş ziyaret sayısı giriş yapan kişi sayısından fazla olacaktır). Bu durumda alexa sıralaması 1c,2b,3a olacaktır. Bir gün sonra a sitesine 7, b sitesine 10 c sitesine 7 kişi girdiğini varsayalım. Bu durumda alexa sıralaması 1b,2c,3a şeklinde olacaktır. Gördüğünüz gibi, a sitesinin hiti arttı ama sıralaması değişmedi. Çünkü sıralamayı belirleyen şey o gün internete giriş yapan trafikten ne kadarının bu siteye geldiğidir. Yazın genel anlamda internete giren kişi sayısı düşer. O nedenle o gün daha az trafik ile daha üst sıralarda olmanız normal bir durum. Çünkü düşen internet trafiği içinde şuankine oranla dha fazla ziyaretçi sizin sitenizi ziyaret etmiş.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!