-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bu zamana dek kurmayı hiç düşünmedim ama şimdilerde AMP konusuna odaklandım.
Sizce AMP mi kurmalıyım yoksa diğer yöntemlerle mi site hızlandırması yapmalıyım?
AMP'den yana kaygım adsense reklam gelirlerini ne yönde etkiler? Bir de AMP sayfalarda özel reklam bannerları vs görünüyor mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Amp de reklam yayınlayabilirsiniz ama o sayfada daha az haber ve daha az reklam gösterirsiniz. Bundan dolayı ben AMP yi kaldırdım. Hocam SEO konusunda sizi yanlış yönlendirme yapmak istemem belki AMP li sayfalar diğer sitelerden daha önde olabilir ama siz o sayfada daha az benzer yazılar, yazıya ifade bırak veya yazıyı puanla gibi eklentiler ekleyemedikten sonra o sayfaya giren ziyaretçinin diğer sayfaları gezme olasılığı daha düşüktür.
Aynı şekilde AMP li sayfada 3 reklam gösterimi yaparken normal sayfada 10 reklam gösterimi yapabilirsiniz. Buda size neredeyse 3 kat daha fazla gelir verir. :)
Bana göre sayfanızın 3 saniyeden kısa bir sürede hatta 2 saniye gibi bir sürede açılmasını sağlayabiliyorsanız AMP kurmayın fakat sayfanız 10 saniye gibi bir sürede açılıyorsa ve optimize edemiyorsanız AMP kurun.
Site hızını mobile göre bakmayı unutmayın. İyi çalışmalar dilerim. :)
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Eğer çok hızlı bir temanız varsa -örneğin Genesis Framework gibi- ve ayrıca iyi derecede optimizasyon yaptıysanız AMP kurmanıza gerek yok.
Kendi optimize ettiğim site 0,2 saniyede açılırken AMP yüklediğimde aynı site 1-2 saniyeye kadar çıkabiliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Gerek yok diyoruz da Google bir rahat bırakmıyor ki. AdSense olsun webmaster tools olsun sürekli mesaj bildirim illa amp geç diyor. Sayfa sürelerim 1.10 veya 1.50 arası oluyor. Aklımda deli sorular 😁
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
Ö** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Woocommerce kullandğım sitem de AMP sürümünü nasıl kullanacağım ? AMP kurduğumda sadece yazılar vs. gözüküyor ama ben AMP de ürünlerim de sergilensin istiyorum