76623
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Arkadaşlar koskoca Google Analytics programın da sıkıntı yaşıyorum. Misal, kullanıcı siteme Yandex üzerinden gta5 oyna yazarak geldiği zaman Analytics bunu hangi kelimeden geldiğini gösteriyor. Ancak Google üzerinden arama yaparak geldiği zaman sadece organic yazıyor. Neden bunu yapıyor. Çözümü yok mu? Gerçek zamanlamada da geçmişte de göremiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Kişisel veri güvenliği nedeniyle göstermiyor. Search console da en çok ziyaret edilen sayfalarınıza bakarak tahmin yürütebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
barmen
-
-
Ad Soyad
M** F**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
Not provided olarak gösteriyordur büyük ihtimalle, not provided aramaları google gmail hesabı kullanan ve bu gmail hesabı açık olan kullanıcılar arama yaptıklarında google hangi kelimeden geldiklerini göstermez,gmail hesapları kapalı olan kullanıcıları gösterir, ancak malum milyonlarca kişi gmail hesabı kullanıyor ve hesapları açık kalıyor veya kapatmıyorlar.. bu sebeptende google gmail hesabı açık olan kullanıcıların google'da yaptığı aramaları analyticste organik olarak gösterir en çok aranan kelimeler kısmında yanı "Şu anda Sitede" göstergenin altında bulunan yerde not provided olarak yazar.
76623
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Onların güvenliğini yiyeyim ben ya. Yandex gavur evladımı onu da yasaklasın o zaman.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Bu sorun ile ilgili çözüm sunduğum bir blog yazısı yazmıştım. Bkz:
https://huseyinkorbalta.com/google-analytics-not-provided-sorunu-cozumu/Bu şekilde not provided ya da organic olarak gösterilen arama sorgularınızı hangi kelimelerde ya da sayfalara yaptığınızı öğrenebilirsiniz.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
sewkii adlı üyeden alıntı
Machine birşey sormak istiyorum zaten not provided 'ten gelen kullanıcının hangi sayfa'da olduğu o anda analytics'te gözükmektedir. sizin cözümünüzde aynı şekilde not provided'ten gelen kullanıcılar hangi sayfalara gitmiş olarak gözüküyor hangi anahtar kelime ile geldiği gözükmüyor.
Merhaba,
Anahtar kelimeyi görebilmek için google search console hesabınızı analitik hesabınızla bağlamanız gerekiyor. Google analitikte sadece kullanıcıların nereden geldiği, hangi bağlantıdan geldiği ve hangi bağlantıya gittiğini görebilirsiniz.
Hangi anahtar kelime ile arayarak sitenize ulaştığını görebilmek için ise google search console gerekiyor.
Benim blog yazım "not provided" ya da "not set" olarak gruplandırılmış ve google organic olarak sınırlandırılmış verilerinizi görmek ve hangi sayfalar olduğunu görmeniz sağlamaktadır. Yani kullanıcının hangi sayfaya gittiğini görürsünüz ve ona göre analiz yaparsınız.
Her zaman search console hesabınızı analitik hesabınıza bağlayın bu tarz istastiki verileri görmek istiyorsanız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro