Merhaba değerli wmaraci üyeleri.

Bir konuda hem kendi düşüncelerimi paylaşmak, hem de sizin görüşlerinizi almak istedim. Blog ya da site açmanın ardından yapılması yanlış olarak gördüğüm bir şey varsa; o da reklam sayfaları eklemektir diye düşünüyorum.

Çünkü kişi reklam alanı ekleyerek aslında kendisine sorması gereken şu sorunun cevabını veremiyor. Çünkü bu soruyu kendisine sormuyor?

Başkası benim blogumda neden reklam versin?

Çünkü reklam verenlerin çoğu normal olarak (alexa globak durumu, günlük tekil ve sayfa görüntüleme sayısı) gibi değerleri göz önünde bulunduruyor.

Ancak reklam alanı koyan ya da reklam sayfası açan yeni site ve blog sahipleri (emek vermeden, ekmek yeme) derdinde olduğundan böyle bir girişim içinde bulunuyor.

Bu durumu yanlış olarak gördüğüm gibi, sayfanın olmayan prestijini de daha çok sarsacağını düşünüyorum. Yani insanlar girdiğinde şunu düşünecek.

- Ulan üç günlük site/blog. Doğru dürüst içerik bile yok. Hemen reklam alanları koyup fiyat listesi bile çıkarmış.

Gerçekten böyle düşünecek.

Asıl olan önemli soruya geliyorum. Bir blog ya da site reklam yayınlamak için ne zaman hazır olur? (Adsense dışındaki ücretli reklamlardan söz ediyorum)

Onu da şöyle izah edeyim :
Ne zaman ki hiç tanımadığınız birinden, merhaba hocam blogunuzda reklam yayınlamayı düşünür müsünüz acaba? şeklinde mail alırsınız o zaman hazır demektir.

Çünkü o mail aslında basit bir mail değildir.
Demek insanlar sitenizde/blogunuzda bir potansiyel gördü ve para karşılığında reklam vermek istedi.

Olur mu hocam öyle şey diye düşünenleriniz olabilir. Ama ben bu durumu bir kaç kez eski bloglarımda da deneyimlediğim için söylüyorum.

Bir kaç boş reklam alanı koymak yerine sabırla bekleyin daha iyi derim.

Tabi bu benim düşüncem aranızda farklı düşünenleriniz de olabilir.

Yoruma açık bir konu..

Buyurun tartışalım hatta.