lostyazilim
tr.link

Bir Editörün Çalışma Düzeni vs... Nasıl Olmalı?

16 Mesajlar 1.507 Okunma
lstbozum
tr.link

KaanYilmazz KaanYilmazz Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 178 / 103
  • Ticaret 0, (%0)
Evet, düzgün bir Editör olma peşindeyim. Bunun için çalışmalar yürütüyorum ancak bu işi bir de uzmanlara sormak istiyorum.

Bir Editörün; Çalışma Düzeni, Tertibi, Kullandığı Araç Gereçleri vs... Nasıl Olmalıdır?

wmaraci
reklam

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Vallahi kardeşim, bende Phantaso diye bir editör var ismi lazım değil Fatih :D Sana en güzel cevabı o verecektir eminim. Ben sadece klavyesinden dökülenlere talibim :D

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

• Üyelik 08.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 178 / 103
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında ben bir de Being 'ten cevap bekliyorum. Bakalım o ne diyecek? :)

OguzCetin OguzCetin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Elazığ
  • Ad Soyad O** Ç**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 105 / 105
  • Ticaret 27, (%96)
Öncelikle iş için sabrın olmalı aksi halde hızlı hızlı yazarsan kelimelerin uyuşmazlığı olacaktır.
Word kullanman sana yeterli olacaktır
Bir işi bitirmeden diğer işe geçme derim işini bitir dosyala teslim et ondan sonra diğer işe geç.

Bir hard disk al müşterilerinin makbuzlarını vs biriktir düzenli olarak bir şey olduğunda direk kanıtlayabilirsiniz

İyi çalışmalar.
canfidelity

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 178 / 103
  • Ticaret 0, (%0)

Teach adlı üyeden alıntı

Öncelikle iş için sabrın olmalı aksi halde hızlı hızlı yazarsan kelimelerin uyuşmazlığı olacaktır.
Word kullanman sana yeterli olacaktır
Bir işi bitirmeden diğer işe geçme derim işini bitir dosyala teslim et ondan sonra diğer işe geç.

Bir hard disk al müşterilerinin makbuzlarını vs biriktir düzenli olarak bir şey olduğunda direk kanıtlayabilirsiniz

İyi çalışmalar.

Geçici olarak USB diski kullanıyorum. İşleri büyütünce harddiske geçeceğim. Benim bilgisayar Mac hocam, 145 ₺'den aşağı satmıyorlar Office'i enayiler. Öneriniz için teşekkürler.

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Dorebar ın isteği üzerine yazıya başlamak istiyorum :)
Öncelikle bu işi düzene oturtabilmen için kendine bir mesai saat aralığı belirlemelisin. Her gün aynı saatte başlayıp aynı saat içerisinde bitireceksin.
Bir exel dosyası oluşturacaksın, hangi siteler ile çalışmaya başladığını, günlük kaç içerik girmen gerektiğini not edeceksin. Eğer daha detay istiyorsan saat aralığı dahi belirlemelisin.
içeriklerin için daima kullanabileceğin kaynaklar listesi oluşturacaksın. Üst sekme içerisine ekleyerek daha hızlı erişim sağlayabilirsin.
İçeriklerin özgünlük kontrolünü başlıklar dahil etmeden yapmalısın.
Her saat 10 dk mola vermen daha hızlı çalışama olanak sağlar.
Skype içerisinde sürekli iletişim kurabileceğin makale yazarları edinmelisin. Bazı konularda yardıma ihtiyacın olacak. Güvenilir kişiler ile iletişim kurmak oldukça önemlidir.
Şimdilik bu kadar :)
KaanYilmazz canfidelity

kişi bu mesajı beğendi.

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
Yazar değilim yazdırırım ama hemen hemen her işte başarılı olmanın temel kuralları başta işini sevmek ve ciddiye almak, sonrasında planlı ve düzenli çalışmak, ve de çok çalışmaktır.

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Metin Yazarı/Editörü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 935
  • Beğeniler 1087 / 1028
  • Ticaret 91, (%100)
KaaNYILMAZ etiketin için teşekkürler diyerek işe başlayayım.

Soru 1: Çalışma düzeni nedir?

Yoktur. Belki biraz iddialı bir laf edeceğim ancak çalışma düzeni olan editör başarı elde edemez. Buraya dikkat; "başarılı editör olamaz" demiyorum "başarı elde edemez" diyorum. Ben sabah saat 8'de başlayayım, akşam 4'te işi bitireyim mantığıyla bir süre çalıştığınızda bu işin olmayacağına hak getiriyorsunuz. Nedenini açıklamıyorum, çalışıp görürsünüz. :)

Soru 2: Tertibi nedir?

Tertip, taktik maktik, hebel hübele ve cübele. Editörük işi çok kolay, kebap ve kişisel bir iştir. Tek yapman gereken klavyenin başına geçmek ve son damlanıza kadar kanamak hepsi bu.

Soru 3: Araç ve gereçler

Bu da biraz kişisel ve çalışma stili ile ilgili. Yalnız okuyan tüm arkadaşlara yıllara dayanan tecrübelerimden yola çıkarak bir kaç araç gereç sayayım. Şimdi hiç kimse n'aptın abi bu kadar parayı nasıl vereyim filan demesin. Bunlar çalışma konforunuzu o kadar arttırır ki, bir yapacağınız işi iki yapar da çeyrek yorulursunuz.

- Bilgisayar olarak mutlaka sizi rahat ettirecek bir şey alın. Önerim Mac olacaktır, son nesil olmasına gerek yok macOS Sierra veya bir alt işletim sistemi sürümü kullanan ikinci el de olabilir.

- Mutlaka masada çalışın ve yığınla para verdiğiniz süper rahat bir koltuğunuz olsun.

- Ben Apple'ın kablosuz klavye performansına aşığım. Sakın gidip, oyun klavyesi filan almayın. Akşam bilekleriniz ağrıdığında ya da çalışma hevesiniz olup, kollarınızda derman kalmadığında o klavyeye neden 250 TL bayıldığımı anlayabilirsiniz.

- En az 21-23 gibi geniş bir monitör edinin iki sayfayı yan yana koyma gibi avantajlar süper hız kazandırır.

- Ofis olarak Apple'ın ofis yazılımlarını kullanabilirsiniz. Kesinlikle Office serisinden fazlası olup, eksiği olmayan bir ofis yazılım serisidir.

- Mutlaka iPaste gibi bir kopyalama geçmişi aracı kullanın. Hızınıza hız, gücünüze güç katar.

- Fare olarak fonksiyonel bir şey alın. Bu arada ben Logitech'in MX Master'ını kullanıyorum.

- Kullandığınız işletim sistemi ya da yazılımların tümündeki klavye kısayollarını yiyip bitirin.

- En önemli kural; kesinlikle klavyeye bakmadan yazmayı alışkanlık haline getirin.
KaanYilmazz canfidelity

kişi bu mesajı beğendi.

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Being 'in yorumunu okumak için gelenler.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

• Üyelik 08.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 383
  • Beğeniler 178 / 103
  • Ticaret 0, (%0)
Being Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum.
Oyuncu klavyesiymiş, kablolu fareymiş gibi gidip de tost makinesi kadar şeyleri almamanızı tavsiye ediyorum (başkaları için söylüyorum). Macbook veya Mac mini bu iş için şahane bilgisayarlar. Magic Mouse ve Keyboard'da o kazık büyüklüğündeki Gaming Setlerinden çok daha güzel, şık, kullanışlı.

-- Pages, Numbers, Keynote konusuna gelince maalesef o programları satın alacak kadar param yok hocam :D Ama şurası kesin Office'den daha iyi. Her ay 29 ₺ödeyeceğime tek seferlik her uygulama için 52 ₺'yi gözden çıkarıyım diyorum.

Teşekkürler.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al