KaaNYILMAZ etiketin için teşekkürler diyerek işe başlayayım.

Soru 1: Çalışma düzeni nedir?

Yoktur. Belki biraz iddialı bir laf edeceğim ancak çalışma düzeni olan editör başarı elde edemez. Buraya dikkat; "başarılı editör olamaz" demiyorum "başarı elde edemez" diyorum. Ben sabah saat 8'de başlayayım, akşam 4'te işi bitireyim mantığıyla bir süre çalıştığınızda bu işin olmayacağına hak getiriyorsunuz. Nedenini açıklamıyorum, çalışıp görürsünüz. :)

Soru 2: Tertibi nedir?

Tertip, taktik maktik, hebel hübele ve cübele. Editörük işi çok kolay, kebap ve kişisel bir iştir. Tek yapman gereken klavyenin başına geçmek ve son damlanıza kadar kanamak hepsi bu.

Soru 3: Araç ve gereçler

Bu da biraz kişisel ve çalışma stili ile ilgili. Yalnız okuyan tüm arkadaşlara yıllara dayanan tecrübelerimden yola çıkarak bir kaç araç gereç sayayım. Şimdi hiç kimse n'aptın abi bu kadar parayı nasıl vereyim filan demesin. Bunlar çalışma konforunuzu o kadar arttırır ki, bir yapacağınız işi iki yapar da çeyrek yorulursunuz.

- Bilgisayar olarak mutlaka sizi rahat ettirecek bir şey alın. Önerim Mac olacaktır, son nesil olmasına gerek yok macOS Sierra veya bir alt işletim sistemi sürümü kullanan ikinci el de olabilir.

- Mutlaka masada çalışın ve yığınla para verdiğiniz süper rahat bir koltuğunuz olsun.

- Ben Apple'ın kablosuz klavye performansına aşığım. Sakın gidip, oyun klavyesi filan almayın. Akşam bilekleriniz ağrıdığında ya da çalışma hevesiniz olup, kollarınızda derman kalmadığında o klavyeye neden 250 TL bayıldığımı anlayabilirsiniz.

- En az 21-23 gibi geniş bir monitör edinin iki sayfayı yan yana koyma gibi avantajlar süper hız kazandırır.

- Ofis olarak Apple'ın ofis yazılımlarını kullanabilirsiniz. Kesinlikle Office serisinden fazlası olup, eksiği olmayan bir ofis yazılım serisidir.

- Mutlaka iPaste gibi bir kopyalama geçmişi aracı kullanın. Hızınıza hız, gücünüze güç katar.

- Fare olarak fonksiyonel bir şey alın. Bu arada ben Logitech'in MX Master'ını kullanıyorum.

- Kullandığınız işletim sistemi ya da yazılımların tümündeki klavye kısayollarını yiyip bitirin.

- En önemli kural; kesinlikle klavyeye bakmadan yazmayı alışkanlık haline getirin.