Öncelikle konuyu okuyup Makale Farklı şey, Özgün Yazı farklı şeydir sorununa takılıp kalacaklar henüz ilk paragrafta iken yavaş yavaş başka bir sayfaya geçsinler. Çünkü amacımız detaylardaki şeytana ulaşmak değil.
Makale Yazarı Neden Olunur?
Öncelikli olarak makale yazarı olmanın Tek Sebebi para lazım olmasıdır. Bazen 5-10 TL bile büyük bir kurtarıcı olabilir ve bir kişi ilk olarak o dönem Makale Yazımı ile tanışır.
Makale yazmak asla zengin edecek bir şey değildir. Aksine hasta edebilir, gözleri ağrıtabilir, belli bir süreç sonunda artık yazmaktan bıkkınlık verebilir. O sebeple uzun soluklu bir çalışma değildir makale yazarlığı.
Makale Yazarı Nasıl Düzenli Kazanır?
Alanınızı Seçin
Öncelikle şunu bilmek gerek. Eğer bu işten devamlı kazanç sağlayacak iseniz o zaman kendi sitenizi açacaksınız. Çünkü bazen 1 ay sonra bazen 2 sene sonra artık makale yazmak size sıkıcı gelecek, pazardaki 3-5 kuruşluk fiyatlar artık kazanç haline gelmeyecek kadar küçülecektir.
Bu sebeple bu işe başladığınızda ilk olarak hangi konulardan zevk aldığınız bulun. Her konuda yazmak ayrı bir şeydir. Bir konudan zevk almak ayrı bir şeydir.
Örneğin ben bu işe başlayalı 4 sene olmak üzere. İlk dönemler her konuda yazarken Teknoloji ilgi alanım oldu. Sağlık da yazdım Diyette, Tuvalet Taşları hakkında makale de hazırladım Uçan Balonlarla ilgili de. Ancak en sevdiğim alan Teknoloji idi.
Kısacası sevdiğiniz alanı keşfedin. Yazmaktan sıkılmayacağınız tek alanı bulun.
Kendinize bir site açın
En sevdiğiniz alanı bulduysanız kendinize bu alandan bir site açın. Alan adına, SEO ya takılmayın. Başkasına 10 adet yazarsanız kendinize de 3 adet yazın, yayına alın.
Zamanla site bir şeyler getirmeye başlayacaktır. Bazen 1 ay bazen 2 yıl. O sizin içeriğinize, verdiğiniz öneme, yaptığınız SEO ya göre değişir.
İçerik girmeyi asla kesmeyin. Başkasına her yazdığınız 2 makaleden sonra kendinize 1 makale hazırlayın. Bu sayede geleceğe de yatırım yapmış olursunuz.
Gün gelip her konuda yazmaktan sıkıldığınızı anladığınız gün artık sadece sevdiğiniz konuda kendi sitenize içerik girmeye başlayabilirsiniz. İşte o zaman kazançlarınız Uzun Vadede olacaktır ve kendi adınıza çalışma fırsatına sahip olacaksınız demektir.
Boşlamayın, Emek Verin, Zaman Verin
Kendinize açtığınız siteyi asla boşlamayın. 3-4 site açıp aralarında da kalmayın. Onlara zaman ayırın, içerik girin, yorumlara cevap verin. Gerekirse SEO yapın, Tema yapın. Ama onlara değer verin. Çünkü belli bir süreç sonunda Makale yazmak çok da cazip gelmeyecektir.
Kısacası bir makale yazarak hayatınızı geçirmeniz mümkün değil. Özellikle şu aşamada bu imkânsız gibi bir şey. 3-4 saat bilgisayar başında gözleriniz ağrır gelen para günde 10 – 20 TL dir. Birde pazara fiyat kıranlar girince işler iyice sarpa sarar dibe iner.
O sebeple bir yandan kazanç sağlarken bir yandan da başlarının da kazandığı SİTE içine giriş yapın. Birileri sizden aldığı makaleler ile size ödediğinden fazlasını kazanıyor ise o zaman sizde kendi makaleleriniz ile daha fazlasını neden kazanmayasınız ki.
Kısacası artık bir adım atma zamanı. Durun, Düşünün ve geleceğe yönelik ilk adımı atın.
Bir hatamız varsa affedin. Siz de görüşlerinizi Yorumlayarak destek olun.
Kaynak benim. İlla bir kaynak gösterilecek ise o zaman http://www.kadirakbalik.com.tr olsun.