lostyazilim
tr.link

Bir temada hangi özellikler olsun istersiniz?

12 Mesajlar 1.205 Okunma
lstbozum
tr.link

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Herkese selamlar,
Yeni tasarlamaya başladığım bir Wordpress temasında sizin de görüşlerinizi alarak devam etmeye karar verdim. Böylelikle daha fazla kişiye hitap etmesi mümkün olacak ve daha çok kişiye çözüm üretmiş olacağım.

Sizden beklediğim geri bildirim oldukça basit. Sahip olacağınız bir temada ne gibi özellikler yer alsın isterdiniz? Forumlarda sık sık karşılaştığım bazı konulardan örnek vermek gerekirse: ekstra bir eklentiye ihtiyaç duymadan burç yorumları gösterebilme, ziyaretçilerin gebelik tarihi hesaplamasına olanak veren bileşen, süper lig puan durumu bileşeni, otomatik entegrasyon Facebook yorum alanı, reklam alanları gibi. Hem bileşen olarak hem de tema ayarı olarak düşünebilirsiniz. Ne gibi özellikler olabilir? Bir eklentiye ihtiyaç duymadan şunu yapabilmek isterdim yada temada yok ama ben şu bileşeni ekstra kuruyorum tema uyumsuz olduğu için istediğim şekilde olmuyor gibi düşünerek cevap verebilirsiniz :)

Cevapların her birini değerlendirip olabildiğince yeni temaya bunu yansıtacağım. Şimdiden bütün cevap verenlere teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Cache eklentilerine bağlı olmadan, temanın kendine ait bir cache fonksiyonunun olmasını isterdim.
Eklenti yüklemeyi minimum seviyeye indirebileceğim şekilde, popüler olan eklentilerden yola çıkarak temaya entegre etmeni isterdim.
Süper lig, puan durumu, burçlar, hava durumu, döviz kurları, gebelik tarihi vesaire buna benzer modüllerin bir arada olması, bir portal sitesini düşünürsek kulağa hoş geliyor.
Arama motorları ile uyum içerisinde olmasından ziyade, kullanıcı odaklı, göz yormayan ve zihne işleyen bir tasarım isterdim.
Schema.org ile uyumlu bir şekilde çalışan yıldızlı oylamayı, temaya entegre bir şekilde isterdim.
Kullanıcılara özel profil alanı isterdim.
En önemlisi, temaya sonradan özel alanlar eklemek için eklenti veya kod bilgisine ihtiyaç duymadan, böyle bir fonksiyonun olmasını isterdim.

Ek olarak;
Daha çok saymak isterdim ama WpÖmerFaruk kardeşimin şu anda yaptığı temaya anlık olarak izliyorum ve her yeni fonksiyondan haberdar oluyorum :D

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

hesapucreti hesapucreti İyilik kazandı Kullanıcı
  • Üyelik 25.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Profesyonel Kameraman
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 1775
  • Beğeniler 558 / 561
  • Ticaret 23, (%100)
Öncelikle fikir alışverişi yaptığınız için teşekkürler hocam, şimdiden hayırlı olsun inşallah temanız dileğiniz gibi olur ve tutulur.

Aklıma gelen şimdilik bir wp temada olması gerekenleri saymam gerekirse

- Responsive Mobil Uyumlu Olması Çok Önemli
- Kullanıcı odaklı olmalı, çok fazla gözü yoran renkler yerine sade beyaz daha soft renk seçimi yapılabilir.
- Her tarafta yazı buton vs olacağına az olsun öz olsun mantığı ile düşünmüşümdür hep.
- Reklam alanları konusunda her türlü reklam mödülü düşünmelisiniz bence,(Pageskin, Video Önü vs) Bu Reklam konusu kullanıcıyı her ne kadar da yorsada ekmeğimizi reklamlardan çıkarıyoruz değil mi :)
- Yorum kısmına gelince facebook yorumları tabiki + bir durum ama sitenin kendi yorum kısmı olursa ve çok fazla bilgi istenmez ise yorum yapan kişiden,çünki insanımız yorum yaparken hemen yapim çıkım yok ad soyad yok mail yok telefon vs bunları yazana kadar zaten sıkılıyor.
- Mesela google analytic verilerini sitemizde izleme imkanı olabilirse çok güzel olur.
- Sosyal Medya butonları (Hem Paylaş- Hem Beğeni) çok önemli (Konumu) ayrıca bir hayli önemli bence
- Sitede eğer üyelik kısmı var ise bunun sağ en üstte değilde sağ barda Üye ismi ve şifre girilecek şekilde olursa çok daha kolaylık olur kullanıcı açısından
- Önemli olan içerik tabiki tasarım da önemli ama sade ve anlışılır olursa tema gerisi içerikte biter diye düşünüyorum.

Hocam inanın aklımda ne varsa yazdım umarım bilmeden kötü bir düşünceye kapılmamışsınızdır. Eğer imkanım ve zamanım olsa gerçekten hem kullanıcı hem webmaster odaklı çok güzel tema düşünceleri var kafam da ama işte hayat...
WpOmerFaruk

kişi bu mesajı beğendi.

3000 Adet İnstagram Özel İsimli Kullanıcı Adları SATILIKTIR - PM ATABİLİRSİNİZ

swerty111 swerty111 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Yalova
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 625
  • Beğeniler 154 / 107
  • Ticaret 6, (%100)
En az iki menü olmasını isterim. Yukarıya iletişim hakkımda vb. site logosunun altına kategorileri koymak isterdim. Ana sayfaya slider koyabilme ve bu sliderde ne göstereceğimizi seçebilmek iyi olurdu. Yine sliderin altına istediğimiz bir kategoriden yazıları tablo şeklinde görülebilecek şekilde siteye yerleştirmek iyi olurdu. Benim için önemli olan diğer şey ise sosyal medya ikonları. Sitenin üstüne eklenen twitter facebook vb. ikonlar bence çoğu temada az. Örnek olarak steam logosu koymak isteyip koyamıyorum. Bu özellik Sahifa adlı temada var mesela gayet hoş. Sayfaya kaç kişinin girdiğini gösteren bir eklentinin de olması hoş olurdu.
Seo uyumu hızı vb. o konulara girmiyorum hocam onlar zaten olmazsa olmaz bence.
WpOmerFaruk

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Erhanyavuz91 Erhanyavuz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)
Aklıma gelenler bunlar ama hangisi temaya dahili yapılabilir hangisi yapılamaz bilmiyorum. Umarım faydası olur.

1. Yorum alanından form kaldırma veya ekleyebilme yani özelleştirilebilir yorum alanı

2. Footer a ve header a kod ekleme alanı

3. Kullanıcı avatarını düzenleyebilme

4. Ziyaretçi formları ekleyebilme

5. Kullanıcının yorumuna cevap verildiğinde otomotik bildirim atılması

WpOmerFaruk

kişi bu mesajı beğendi.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Olmazsa olmazları Saymadan; olsaydı güzel olurdu diyebileceğim özellikler.

Herhangi bir üyelik gerektirmeden, Ziyaretçilerin içerik gönderebilmeleri iyi olurdu ( Bu içerik önce admin panele düşecek. Onaylandıktan Sonra Yayınlanabilecek tarzda olmalı )

Üyelik sistemi olmalı ve Üyeler kendi Profillerinde içerik paylaşabilmeli. Beğendiği paylaşımları veya Kişileri takip edebilmeli, önerebilmeli.

Bu gibi, içeriği sosyalleştirebilecek bir tasarım yapılırsa gayet iyi bir fiyat ve Kaliteyle ön plana çıkabilirsiniz.

Üstün kod bilgisi gerektiğinin farkındayım (:

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Dorebar , Samusya , swerty111 , Erhanyavuz91 , Mağara_Adamı güzel geri dönütler için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alıyorum :)

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Yeni fikir ve önerileri bekliyorum :)

ofofof ofofof Seninleyiz Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ön Muhasebe
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 462
  • Beğeniler 132 / 91
  • Ticaret 5, (%100)
ÖmerFaruk hocam merakla bekliyoruz temanı ,

senden tek ricam diğerleri gibi olma nedemek istediğimi söylim ;

mesela ben themefrostten avada theme aldım adamlar yaptı sattı bitmedi sürekli güncelliyorlar süerekli hatta bir alan 2 -3 site kullanıyor normade yasak ama eminim bunu yapımcıda biliyor buna rağmen ben bu sattım bitti yok sürekli yenil ekliyorlar;

şimdi bizim türk yapımcılar siteyi yapıyor , güzelde yapıyor lafım yok fakat güncelleme yok , üstüne bir şey koymak yok hemen başka yeni tema yapıyorlar o eskisindden birazdaha güzel onu satmaya çalışıyorlar üstelik kesinlikle tek domaaine lisanlı ve başka yerde kullanmak yasak .

kardeşim bir öncekine yeni sitede yaptıklarını ekleyip güncellesene yook olmaz onun işi bitti işte ben burda deli oluyorum ..

bazı türk webmasterlarda ufacık güncelleme yapıyor temayı alana güncelleme paketini parayla satıyor oldu başkaa ..

sonra diyorlarki themefrostten neden millet gidiyor.

şimdi diceksin kardeşim adam nasıl para kazanmaya devam etcek ,

ben yeni tema yapıp satmasına kızmıyorum , eskiyide biraz güncelle yeniye göre az daha ucuz sat oda satsın satın alanda güncelleme olacak bilsin sevinsin zaten tek domain lisanslı . neden korkuyosun .

birde ;

sana tavsiyem yapacağın sitede mutlaka ufakta olsa ilan kısmı olsun kullannıcılar ilanlarını bırakabilsin .diğerlerinden farklı ol diye dedim .

çok yazdım hakkını helal et kolay gelsin başarılar .

offfoffff

EgeBey EgeBey CORAZU Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 200
  • Beğeniler 57 / 51
  • Ticaret 6, (%100)
-Pagespeed için oluşturmayı engelleyen sorununu çözmek
-Tema için uzman tarafından yapılmış özel adsense opt. reklam alanları