-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Private Sector
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar kolay gelsin,
Bugün blogumda eskiye dönük yazılara bakarken iznim olmadan yayınlanan bir tanıtım yazısı gördüm.
Bunu nasıl yapıyorlar?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
hocam geçen biri de konu açmıştı böyle. yapıyorlar hocam wp şifreni kırıp
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Buna benzer bir durumu bende dün farkettim. Bazı eklediğim resimlerin açıklamalarına bir site adresi yazılmıştı. Admin şifremmi değiştirdim ancak doğrusu sanırım bu admin şifresiyle olacak birşey değil bir eklentiden kaynaklanıyor ama henüz bulamadım o açığı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sınıf Öğretmeni
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Çok fazla artmaya başladı bu tip olaylar. Sitelerimi kontrol ettiğim kadarıyla henüz musallat olmamış pislikler ama her an dadanabilirler.
Admin panelin yolunu tahmin edilemeyecek bir isimle değişebilirsiniz. (Lockdown WP Admin eklentisi işe yarıyor). Ya da Cpanelden wp-admin dizinine zor bi şifre koyun onu asla kıramazlar.
wp-config dosyasını okunmaz yapın (chmod 644 hatta 444). eklentilerinizin sürümlerini araştırın ve hack sitelerinde exploiti falan var mı bakın, varsa eklentiyi pasif hale getirin, aynı işi görecek güvenilir bir eklentiyle yola devam edin.
Sunucunuza girmişlerse yukarıdaki saydıklarımın bir anlamı yok. Güvenilir bir firma kullanınmak lazım yıl olmuş 2014 hala shell taraması yapan eklentileri kurmayan hosting firmaları var.
cenktolga
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web designer
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ondan bundan sponsor host alanlarda daha çok raslanan bir olay. Host sağlayan sponsorlar (şahıslar) sponsor oldukları siteye istedikleri an erişebildikleri için bazı art niyetliler bunu yapıyor. Bu yüzden her sponsor oluyorum başlığıyla konu açan şahıslara inanmayın.
Geçmiş Olsun...