[COLOR=#000000]Bu konumuzda sizlere blogumuz veya sitemizdeki resimlerimizden nasıl gelir elde edebileceğimizi anlatacağım. Bunun için belki birçok site olabilir. Fakat ben size en gelişmiş ve büyük olan iki siteden bahsedeceğim. Birincisi Google tarafından satın alınan ve desteklenen Pixazza, ikincisi bu alanda hızla büyüyen Image Space Media (ISM). İki siteden de güzel gelirler elde etmeniz mümkün.

Pixazza nedir? Nasıl gelir elde edilir?

Pixazza, Google tarafından satın alınmış olan ve Adsense reklamları ile desteklenen, statik resimler üzerinden hem ürün satışı hem de tık bazlı gelir elde edebileceğiniz bir reklam sitesi. Sistemde iki tür reklam söz konusu. Bunlardan birincisi direkt tüm resimlerinizde çıkan text bazlı bildiğimiz Adsense reklamları, ikincisi ise etiketleme sistemiyle çalışan ilgili ürün reklamları.Kısaca tık ve komisyon bazlı gelir elde edebilirsiniz.


Pixazza’ya üye olduktan sonra siteniz için oluşturulan kodu sitenize ekliyorsunuz ve siteniz bir onay aşamasına giriyor. Siteniz onaylandıktan sonra kontrol panelinizden ayarlarınız doğrultusunda, etiketlenmemiş resimlerinizde Adsense text reklamları, sistem tarafından taranan ve kabul gören resimlerinizde ise sizin etiketlediğiniz ilgili ürün reklamları yayınlanıyor. Bu reklamlar sizin tarafınızdan etiketleniyor. Geçerli olan ürünlerde ürünlerin satışından komisyon da alabiliyorsunuz. Ürün reklamlarında henüz Türkiye’den mağazalar bulunmasa da reklamların albenisi ziyaretçilerinizin dikkatini oldukça çekiyor. Örneğin, futbolcu resmine etiketlediğiniz bir forma reklamı ziyaretçiniz için oldukça ideal bir reklam biçimi ve geri dönüşü bir o kadar yüksek.
Onaylanan hesabınız üzerinden sisteme birçok site ekleyebilirsiniz. Tabi bu siteler de teker teker onay aşamasından geçmekte. Ödeme limitinin 10$ olduğu Pixazza, ödemeleri Paypal aracılığı ile yapıyor.

Adres: www.pixazza.com

Image Space Media nedir? Nasıl gelir elde edilir?

Image Space Media, kısaca ISM, resimlerinizde içerik ile alakalı transparan reklamlar yayınlamanıza olanak sağlayan bir reklam sitesi. Şu an yaklaşık 7 bin yayıncısı ile aylık 80 milyon tekil ziyaretçiye hitap eden ISM, her geçen gün büyüyüşünü sürdürüyor.


ISM’nin en büyük dezavantajı pek fazla Türkçe reklam içeriğine henüz sahip olmaması. Reklamları sitenizde yayınlamak için basit bir Javascript kodunu sitenize eklemeniz yeterli. Reklamların yayınlanabilmesi için resim boyutunuzun en az 200 – 100 px boyutunda olması gerekiyor. Bunun dışında herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Ayrıca resim yönetim panelinden reklam gözükmesini istemediğiniz resimleri de belirleyebiliyorsunuz.
ISM’de de sitenizi ekledikten sonra siteniz bir onay aşamasından geçiyor. Minimum ödeme limiti ise 25$ ve ödemeler 60 ila 90 günlük periyotlar arasında her ayın ilk haftasında yapılıyor. ISM’den ödeme almanız için de Paypal kullanmanız gerekli. Türkiye için henüz tek geçerli ödeme sistemi bu.

Adres: www.imagespacemedia.com


Kaynak: http://www.muh.im/resimleriniz-icin-reklam-secenekleri.html[/COLOR]