uzmanmedya adlı üyeden alıntı
Hocam bir şey sorucam. Bir fikir uzerine yola çıktık. Piyasada var olan ama çok fazla olmayan, var olanlarda da eksiklerin bulunduğu ve bizim onlara göre farklılıklar katarak avantajlı olacağımız bir proje için yola çıktık. Geliştiriyoruz. Bu süreçte baktık ki, bunu yapan biri çıkmış haberimiz yok. Bu durumda ondan da farklılaşmak için yeni fikir ve özellikler eklenebilecek gibi geniş bir alan da değil. Peki bu durumda pes edip başka fikirlere mi yönelmek gerekir sizce, napılmalı?
(Not: Projeyi kullanacak müşeri kitlesi geniş insan toplulukları değil, belirli gruplara yönelik.)
Eğer rekabet ortamı yaratacak bir projeniz varsa devam edin. Ha yok biz bunlarla rekabet edemeyiz diyorsanız devam etmeyin.
Ben hiçbir zaman yoğun rekabetli alanlara girmedim. Neden girmedim, rekabetten korktuğum için mi? Asla. Şu an buna maddi ve manevi açıdan hazır değilim. Atıyorum aylık milyon lira kazanan firmalarla kurumlarla rekabet kuracak seviyede değilim. Bu seviyeye gelmenin yolu rekabetsiz alanlarla kazanılan otorite ve kazançtan geçiyor. Her zaman ana kurumun, yapının kuruluşun gölgesinde kalıp onun artıklarıyla beslenen insanlara karşı durdum, bir işi yapacaksanız en iyisi olacaksınız. En iyisi olduğunuz bir işten kazancınız her yönden olurken iyi olduğunuz bir işte kazancınız sadece belirli yönlerden anlık tatmin edici seviyede olur. Büyük düşünün yani, aza şükreden hiçkimse bir adım yol katedemez. Çoğu istemek aç gözlülük değildir büyük düşünmektir. Yani şöyle düşünün bir kişin hayali bir ev alıp bir araba alıp bir aile kurmak ise bu kişinin sinirları bellidir, bu kişi bunlara yeteri kadar çalışıp ulaşabilir. Fakat bir kişinin hayali dünyaya adını duyurmak ise bunun bir sınırı yoktur dolayısıyla bu 2 kişi birbirine denk değildir.
Kendi yağında kavrulmaksa amaç dünyanin %90i bunu zaten yapıyor, kalan %10da onları yönetiyor. Olay bu kadar basit
Size de tavsiyem bu yönde. Kazandığım ücret 3 4 asgari ücrete denk şu an için. Zamanım az ondan bu şekilde. Kendi çabasıyla her şeyi almış, kurmuş ve yapmiş ve daha da üstüne koyarak ilerleyen biri olarak tavsiye veriyorum tabii. Asla güvence duyduğum bir şey yok hayatta, tamamen kendi bilek gücümle ilerliyorum. Para kazanmaksa amacınız algoritma oldukça basit. İnanın bir kalem üzerinde ufak değişikler yapıp satarak bile para deli paralar kazanabilirsiniz. Sadece yaptığınız işte en iyisi olun. Rekabeti az sektör bulmak zor değildir. Internet denen derya deniz bir şey var elinizin altında. Küresel dünyayı takip edin. Hayat Türkiyeden ibaret değil. Yurtdisindaki bir yaratıcı niş alan Türkiyede size deli paralar kazandırabilir. İşinizi sevin maddi kaygı gütmeyin diyenler olacaktır, buna katılmıyorum. Hem işini seveceksin hem de karşılığını alabildiğin için sevineceksin. Maddiyat dediğimiz olgu hayat standartlarını yükseltip size daha iyi bir yaşam sunuyorsa elbette bundan bir beklentiniz olacak.
Son olarak rakibinizi iyi analiz edin. Etik kurallar çerçevesinde sağlam ve doğru stratejik adımlarla yapılan bir mücadele ile önüne çok rahat geçebileceğinizi düşünüyorum.
Dünyadaki en zeki insanlar duygusal zekalarına yön veren insanlardır. Yani hesaba katılmamıs bir rakip çıktı diye zaten pes edeceksiniz rakibiniz bu işi sizden daha çok hakediyordur, olması gereken olmuştur. Öteki türlü en iyi hamleleri yapan kişi diğerini silip yok edecektir zaten. 2li rekabette durum bu şekilde.