freelance iş ilanları

Bu Projeye Nereden Nasıl Başlanır (50.000 TL Bütçe)

22 Mesajlar 3.002 Okunma
lstbozum
smsonayhizmeti

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)

fubia adlı üyeden alıntı

Hocam bu tamamen strateji. Önemli olan şu ki, site ilk açıldığından itibaren ziyaretçiler akın etmesi hayalcilik olur. Şahsen benim böyle bir imkanım olsa ben az önceki örneği uygularım. Sonuçta sitenin içeriği aynı kalır, ufak bir reklam ile subdomain altından önceki postumda yazdıklarım uygulanabilir.

Umarım projenizde başarılı olabilirsiniz.


İnşallah hocam. Temel mantığı anlayayımda. Site açıldıktan sonra yapıcam. Not ediyorum herşeyi.

Ek Olarak:

Radroff adlı üyeden alıntı

Bu kadar butce var bu ugras neden Seo icin bu kadar is yapilir mi paran var ac Ana siteni niche,Seo,backlink ve google sosyal ag reklamlara yatirim yap Ana siten on numara olsun 50.000 tl ile neler yapilir bu dediklerimi krallini yuklensen 20 bin gider


İşte doğru diyorsun da. Bu öyle basit bir blog ya da haber sitesi değil. Olabileceğinin en mükemmeli olmalı. Şuan 50binden 30bin kaldı geriye. Domainler değişti. 3 domain daha alındı. Proje benim değil, çok yakın arkadaşımın fikriydi. Ama ortağız şuan. Bi 50bin daha sponsor arıyoruz. Dediğin gibi aç bi niche domain işi 20bin liraya patladı. Ekonomi ve emlak dergileri, gazetelerin ekonomi sayfaları vb yerlerdeki reklamlara da bi 15bin falan daha gidecek. Geriye kalıyor 15bin.

Ek Olarak:

amatoryus adlı üyeden alıntı

Hocam bana çok karışık geldi ayrıca projeyi herneolursa olsun paylasmaniz sakıncalı bence


Hocam biz alacağımızı aldık zaten. Paylaşsak da birşey olmaz. Sağlam, kaliteli birşey olacak. Benim burada konu açmamın sebebi de şu aslında. Çeşitli firmalara gidiyorsun, kimi diyor 1 ayda siteyi tavan yaptırırız. Kimi diyor SEO lazım, kimi diyor backlink falan filan özel yazılım vs... Bir ton da masrafı çıkıyor.
Ne yapmalı bilemiyorsun.

Ek Olarak:

Archer adlı üyeden alıntı

Öncelikle kolay gelsin. Yukarıda çizdiğiniz tablo çok güzel olmuş. :) Duvarıma asıp nostalji olarak arada bakmak istediğim tablolar adayları arasında yerini aldı.

Artık paravan blog işlerine yani "yapar seo" işlerine "dur" demek gerekiyor.

Çizilen tablo bir sorun yoksa 6 ay rahat edebilir. İyi sonuçlar alabilirsiniz. 6 sonra ne olacağını tahmin bile edemiyorum. Buna Google'ın yeni pandaları da dahil olursa sonuç hüsran olabilir.

Bu siteler adsense kazancına umut bağlıyorsa durum daha da vahim.

"Büyük düşük küçük oyna"
Ben olsam 50 bin TL ile düzgün bir site kurarım veya gelecek gördüğüm bir siteyi satın alırım.

-------------------

80/20 Kuralı. - Başarının %80’i kullanılan zamanın %20’sinde üretilir. Bu karşılık harcanan zamanın %80’i çıktı değerinin sadece %20’sini verir.


* Herşeye rağmen "Eylemsizlik uyusturucu gibidir, sizi zehirlediğini çok geç farkedersiniz" ;)


Hocam bunu yapmak zorundayız. Destekçi firma 50bin TL verdi. Dönüşü yok. Eğer o para benim cebimden çıksaydı inan hiç bulaşmazdım. Bi 50 bin daha bulur bir daire alır, 800 liraya kiraya verir, düzenli gelir sağlardım. Ohh kafam rahat hesabı :)
Ama para, şartlı şekilde alındı. Adsense falan filan kesinlikle alınmayacak. Sitede reklam olmayacak. Ofisten insanlarla iletişim kurulacak. Minibüs ve VIP araçlar kiralanacak ya da alınacak/aldırılacak.
Ne bileyim. Bi 50 bin daha bulup, işi de batırdık mı işte o zaman kendimi intihar etsem rahatlayamam. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmek zorundayız. Para hibe şeklinde geldi.. Parayı verenler karşılığını görmek ister.

Ek Olarak:

wptr adlı üyeden alıntı

Bana göre ana siteden başla. Zira paravandan başlarsan ana sitenin indexleri paravanlardan sonra gelir. Maksadımız ana sitenin daha önce indexlenmesi. Bu aşamada ilk başlarda günlük 5'er veya 10'ar orjinal konu ile ilgili makaleler yazılmalı. Eğer orjinal makale yazamıyorsanız uygun fiyatlara anahtar kelime bazlı makaleler yazanlar var.

Bu işlemden sonra ise 1 kaç ay içinde yüksek hitli sitelerden reklamlar alınır, kaliteli backlink çalışması yapılır ve diğer sitelerde makaleler yayınlatılır. Bu arada paravan bloglar ve sosyal medya kurulur. Bana göre en güzel destek ise facebook ve twitter organik hitli site ile alakalı sayfalar satın almanız.

Emlak ile alakalı büyük sayfalar satlıktı geçenlerde eğer hala satlıksa bence hiç kaçırmayın. Sosyal sitede düzgün paylaşılan linklere tıklanma oranı çok yğksektir. Bu sayede sitenizin hem hiti artacak, hem sosyal medyada daha çabul yayılacaktır.

Bu aşamalardan sonra hem paravan siteleri hem de ana siteleri güncel tutup eldeki 50 bini doğru kullanarak doğru yatırım ve tanıtımlar için kullanmanız sitenizi çok çabuk yükseltecektir.

Bundan daha önemlisi sitenizin tasarımı hem iyi olmalı hem de sitenizde üyeler vakit geçirecek ortamı bulabilmeliler. Yani üye olup yorum yazmalı birbiri ile tartışmalı. Bu sayede sitede geçirilen zaman daha fazla olup hızlıca google da ve alexa da yükseleceksiniz...


Evet hocam. Bu paravan olayında bazı çelişkiler var. Belki de paravan olayı eskide kalmıştır. Ama çok sağlam firmalar bunu öneriyor.
Çelişki şöyle:
Kalitesiz ve hiti düşük bir paravan blogdan ana siteye yapılan destekler, ana siteye katkı sağlamaktan ziyade zarar verir.
İkincisi ise, ilk önce paravandan başlarsan ana site geride kalabilir. Dediğiniz gibi.
 

 

wmaraci
reklam

alparslan alparslan Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 308
  • Beğeniler 27 / 39
  • Ticaret 9, (%100)
Önce anasiteyi açmanız gerekiyor. Yöntem doğal gözüktüğü sürece işler ama işte tüm alt sitelerin kendine ait bir özgünlüğü olması lazım. Piramit olarak düşünürsek üstten alta inşa etseniz çok iyi olur.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al